• Načítám...
>

Anenské náměstí prošlo revitalizací

  • 26. září 2018,
  • 18:52,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Po dlouhých letech se také Anenské náměstí dočkalo celkové rekonstrukce. Městská část Praha 1 sem umístila třeba novou mozaiku a obměněn byl i mobiliář.

Reklama

Anenské náměstí, které se nachází v srdci Prahy, prošlo celkovou revitalizací. Vyměněny byly povrchy i mobiliář. 

"Máme kompletně zrevitalizované povrchy, tzn. je to ten moderní způsob, jak to děláme třeba na Královské cestě, že je to vše srovnané do jedné výšky tak, aby nám tady nevznikaly mezery. Uprostřed máme takový chodník, nově vysazenou zeleň a nové lavičky, které jsou daleko bytelnější, než ty stávající," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

Instalovány byly také nové odpadkové koše nebo venkovní stojany na kola. Celkovou proměnu náměstí oceňuje i jeden z místních obyvatel.

"Změna, ke které tady došlo, je fantazie. Je to taková oáza klidu. Oceňuji to, že se zachovalo dobové dláždění, které tady kdysi bylo, že se tady střídá několik mozaik z těch malých kostiček i velká dlažba. Vyměnily se inženýrské sítě. Hlavně to sezení, kašna se přesunula o pár metrů vedle," řekl Vladimír Piksa, místní obyvatel.

Ta je také zatím jedinou částí revitalizace, která není dokončená.

"Kašna se v tuto chvíli opravuje. Mají ji v péči restaurátoři a bude osazena v nejbližších dnech," řekl Oldřich Lomecký. 

Celková revitalizace Anenského náměstí vyšla MČ na více než 7 milionů korun. Vedení Prahy 1 dále slibuje také osadit novou zeleň v parku na Rašínově nábřeží.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu