• Načítám...
>

Severní část Slovanského ostrova je opravena

  • 2. října 2018,
  • 11:37,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Severní část Slovanského ostrova byla dlouhodobě v neutěšeném stavu. Radnice Prahy 1 proto nechala zrevitalizovat tento prostor, aby byl pro návštěvníky daleko přívětivější. Upraveny byly zábradlí, lavičky a přístupové cesty.

Reklama

Slovanský ostrov je vyhledávaným místem pro trávení volného času. Jižní část ostrova byla už v minulosti rekonstruována a vznikla zde dětská hřiště, která se stala hlavně útočištěm pro maminky s dětmi. Severní část areálu dlouhodobě chátrala a na jejím vzhledu se podepsala i vysoká návštěvnost turistů.

"On byl dlouhodobě zdevastovaný a zchátralý, tady se léta neinvestovalo a pochopitelně i některé ty stromy potřebovaly ošetření, byla potřeba nová výsadba. Trávníky byly také zdevastované," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

Radnice Prahy 1 proto rozhodla, že severní část Slovanského ostrova zrevitalizuje, aby byl opět příjemným místem k odpočinku. Došlo tak na úpravu zeleně, bylo vysázeno několik stromů, keříky a na některých místech i nový trávník.

"Ta se skládá z revitalizace té opěrné zdi, kterou tady máme nalevo. Revitalizace celého prostoru, předláždění, nové lavičky. Za mnou můžete také vidět nově vysazené stromy, revitalizace trávníků, mlatů, které doplňují tu zeď," řekl Oldřich Lomecký.

Opravy byly zahájeny v dubnu tohoto roku a skončily teprve před několika dny. Úpravy se dotkly přístupových cest. Původně asfaltové byly nahrazeny kamennou dlažbou. Dále změnou prošlo i kamenné zábradlí, které se už pomalu rozpadávalo. Renovací prošel i mobiliář.

"Máme tady repasované lavičky tak, že ty dřevěné části jsou nové, natřené. Litinové části jsou zrepasované, opískované a znovu natřené. Máme tady nové litinové koše a nové zábradlí," řekl Tomáš Olbrich, technik investičního oddělení MČ Praha 1. 

Celkové náklady na investici vyšly na 14 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu