• Načítám...
>

Ceny Legendy Nočního proudu mají své majitele

  • 2. října 2018,
  • 18:15,
  • PRAHA 1,
  • Natálie Forsterová

Český rozhlas Dvojka po roce opět naděloval ocenění Legendy Nočního proudu. Symbolický zarámovaný vinylový singl si tak odnesli tvůrci hned v sedmi kategoriích. A stejně jako předchozí ročníky se i letos slavnostní předávání hudebních cen konalo v paláci na Žofíně.

Reklama

Tak vypadalo zahájení slavnostního předávání hudebních cen na pražském Žofíně. Ocenění Legendy Nočního proudu tady Český rozhlas Dvojka uděloval už pojedenácté. I letos spojil galavečer s oslavou.

"My tady slavíme 29. narozeniny pořadu, který se v rozhlase vysílá 29 let - jmenuje se Noční proud, je to velice populární pořad, do kterého já jsem se dostal, když jsem přišel z Evropy 2 na Radiožurnál," řekl Martin Hrdinka, moderátor pořadu Noční proud.

"Jedná se v podstatě o udělování cen u jednoho z nejstarších pořadů Českého rozhlasu, který je vysílán pravidelně na stanici Český rozhlas Dvojka," řekl Filip Kračman, radní MČ Praha 1.

"Zarámovaný vinylový singl získali umělci hned v několika kategoriích. Objevem roku se stal písničkář Michal Horák.

"Já jsem velice poctěn, když mi pan Hrdinka volal, tak jsem se zarděl," řekl Michal Horák, vítěz v kategorii Objev roku.

"Letos se nám líbí jeho písnička Hej teto, myslím si, že už všichni zjistili, kdo to je nebo všichni, kteří by to měli vědět, tak mu dáváme cenu," řekl Martin Hrdinka.

Udílení cen se již tradičně konalo v Malém sále na pražském Žofíně. I letos akci zaštítil starosta první MČ Oldřich Lomecký.

"Oni vždy hráli tu muziku, která mě strašně bavila. Já jsem měl i tu čest, že Miloš Skalka, Martin Hrdinka, Jakub Jakoubek a další mě zvali do toho Nočního proudu," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

Zpěvačkou roku se stala Yvetta Simonová a zpěvákem Dalibor Janda. Cenu Legenda Nočního proudu v kategorii Skupina roku získala folk-rocková formace Fleret. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu