• Načítám...
>

Starosta Prahy 1 popřál stoleté jubilantce

  • 4. října 2018,
  • 18:24,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký navštívil místní oslavenkyni, která se letos dožila sta let. Z velké kytice, kterou jí starosta donesl, měla velkou radost a kromě toho, že si s vedením radnice připila na zdraví, také nezapomněla prozradit svůj vlastní recept na dlouhověkost.

Reklama

Paní Vlasta Šrůtková z Prahy 1 oslavila v kruhu rodinném velké jubileum. Dožila se úctyhodných sta let a tak se za ní vypravila delegace z radnice, aby jí poblahopřála. Okamžitě byli všichni překvapeni z toho, jak energická paní Vlasta je. Za vše prý může celoživotní láska k pohybu.

„Sokol bych nevynechala, já jsem ráda cvičila, chodila běhat a tak,“ vysvětlila jubilantka.

Starosta Oldřich Lomecký popřál paní Vlastě hodně zdraví do dalších let a oslavenkyně dostala velkou kytici a zapsala se do radniční kroniky.

„Já jsem paní Šrůtkové popřál hodně zdraví, hodně štěstí a také rodinné pohody, protože společně s ní slaví celá její rodina. Pro nás je to velká čest a myslíme si, že takovéto významné události našich občanů, kteří se dožijí takhle požehnaného věku, by se měly slavit společně,“ uvedl starosta.

Paní Šrůtková zavzpomínala, jak během svého dlouhého života velmi tvrdě pracovala. Pomáhala totiž manželovi s provozem chat u známé propasti Macocha.

„Můj manžel by ze mě sedřel kůži. On chtěl, abych všechno dělala já, protože věděl, že to udělám dobře. Já jsem to všechno přežila. A ten personál, který jsme měli mi říkal: ‚Počkejte paní vedoucí, vy na to jednou doplatíte.‘ No a vidíte, už je mi sto let,“ uvedla oslavenkyně.

Paní Šrůtková měla doma vzácné hosty. Kromě dcery ji navštívily také vnučky a pravnouče, kteří přiletěli až z daleké Kanady. Starosta všem rozlil trochu šampaňského, aby si mohli připít na oslavenkynino zdraví. I my se s přáním všeho nejlepšího přidáváme.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu