• Načítám...
>

V Galerii 1 se servírovalo Vostrý kafe

  • 4. října 2018,
  • 18:48,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Reklama

Pavel Maurer - znalec gastronomie a vydavatel průvodce po českých restauracích, byl dalším z hostů Vostrýho kafe, džentlmenského setkání pánů z Prahy 1.

"Vostrý kafe je vždy o zajímavých hostech a naši návštěvníci se mohou hosta ptát na cokoliv, já si myslím, že Pavel Maurer je velice známý tím, jak propaguje gastronomii, nejen českou, ale i tu světovou," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

Pánové si povídali hlavně o kvalitě restaurací, ta šla podle Pavla Maurera v posledních letech hodně nahoru.

"Já teď připravuji už 23. vydání toho svého průvodce Grand-restaurant, takže za tu dobu tam cítím obrovský vývoj," řekl Pavel Maurer, gurmán.

Na přetřes se ale dostaly i restaurace z první Městské části.

"Praha 1 má exkluzivní postavení, stejně jako vždy všechna centra ve všech velkých městech, takže může nabízet extrémní rozdíly mezi restauracemi, jak v ceně, tak v kvalitě. Je tady obrovská koncentrace těch významných restaurací, vlastně těch nejlepších v naší republice," řekl Pavel Maurer.

A nemohla chybět ani debata o knize, kterou tento nemilosrdný kritik českých restaurací vydal. Ta má název Nejezte blbě.

"Jídlo není jen věc, kterou člověk potřebuje, aby přežil. Mně se líbil i název knihy Pavla Maurera Nejezte blbě, tak si z toho snažím vzít ponaučení a jíst trošku zdravě," řekl Oldřich Lomecký.

Na Vostrým kafi se tradičně podávala dobrá nálada, která pramenila hlavně z milého sousedského setkání. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu