• Načítám...
>

Prahou 1 zněly melodie z filmů a pohádek

  • 6. října 2018,
  • 10:42,
  • PRAHA 1,
  • Blanka Holoubková

Krkonošské pohádky, Ať žijí duchové, Šíleně smutná princezna, Létající Čestmír a nebo Pan Tau - to je jen malý výčet filmů, jejichž znělky rozezněly Dvořákovu síň pražského Rudolfina. Konal se tu tradiční koncert, který vzdává hold Českých filmům a pohádkám.

Reklama

Počtvrté se díky rádiu Classic Praha a společnosti Voice of Prague rozezněla Dvořákova síň pražského Rudolfina hudbou z českých filmů a pohádek.

"Obnovili jsme zhruba 40% repertoáru. Vždy se snažíme s každým ročníkem přinést nové skladby," řekl Pierre Beneš, výkonný ředitel rádia Classic Praha.

Sólisty letošního ročníku byli Hana Holešová a Martin Chodúr. Na koncertě spoluúčinkoval Kühnův smíšený sbor a dětský sbor Jizerka. Hrál Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK a provedení řídil dirigent Martin Kumžák. Překvapením večera byl speciální host - princ z pohádky Princezna se zlatou hvězdou na čele. 

"Přemluvili jsme pana Josefa Zímu, který ve svých 86 letech zazpívá po 60 letech svou ústřední píseň z filmu - Prstýnek něžný," řekl Pierre Beneš.

"Pokusím se to zazpívat v té originální verzi tak, jak to bylo v tom filmu, protože sice je to dost odvaha, protože hlas v roce 1957 byl trochu jiný. Ale pro mě je to výzva, pokusím se to zazpívat tak, aby to bylo v pořádku," řekl Josef Zíma, herec, zpěvák. 

Pocta českým filmům a pohádkám není akcí jen pro děti. Zejména dospělý divák ocení nostalgický punc tohoto koncertu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu