• Načítám...
>

Chráněná dílna Ve Smečkách se rozšiřuje

  • 10. října 2018,
  • 23:14,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Chráněná dílna dívčí katolické školy se rozšiřuje. Už brzy by tak v ní mohlo pracovat místo sedmi čtrnáct klientek. Dílna se zaměřuje na nejrůznější výrobky včetně svíček, hrnečků nebo plyšových hraček.

Reklama

Takto vypadají prostory, které se už za několik měsíců promění k nepoznání. Církevní katolická škola totiž v ulici Ve Smečkách buduje novou chráněnou dílnu. Ta bude sousedit s chráněnou dílnou, kterou škola otevřela před necelými třemi roky.

"Až to tam jednou zedníci dokončí, tak tam bude také naše chráněná dílna, to znamená, že ta současná se zdvojnásobí. Oficiální kapacita je 7 dívek, ale i dvojnásobek míváme v pořadníku. Jestliže ty nové prostory budou otevřeny a já doufám, že to bude kolem Vánoc, tak ta kapacita naroste dvojnásobně. Místo 7 dívek tady bude moci být 14 dívek a žen," řekl Luboš Hošek, ředitel Dívčí katolické střední školy.

Chráněná dílna v centru města může fungovat i díky podpoře Městské části Praha 1 a magistrátu.

"Jsme zaměřeni především na ženy a dívky, tak i škola, na kterou je tato dílna navázaná, tak vzdělává především ženy a dívky. Když u nás ženy končí, tak dostává i nabídku zaměstnání tady a to jsme rádi," řekl Luboš Hošek.

"Jsme zaměřeny hlavně na svíčky, textilní hračky, různé dárkové předměty, mýdla všeho druhu," řekla Zuzana Černá, vedoucí chráněné dílny.

Každý výrobek z dílny je ruční práce a každý výrobek je tak i originál.

"Kromě té práce tu máme také jedno zajímavé specifikum a to jsou moc hezké kamarádské vztahy," řekla Zuzana Černá.

V chráněné dílně se už teď připravují na Vánoce. Jejich výrobky si budete moci koupit na vánočních trzích v horní části Václavského náměstí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu