• Načítám...
>

Praha 1 ocenila státní policisty

  • 30. října 2018,
  • 17:11,
  • PRAHA 1,
  • Lukáš Kubát

Vedení Prahy 1 ocenilo tři desítky policistů, kteří slouží v centru metropole. Slavnostní akt se uskutečnil v paláci Žofín. Na místě natáčel kolega Lukáš Kubát.

Reklama

Třicet státních policistů, kteří vykonávají svou službu převážně v MČ Praha 1, ocenili medailí a čestným uznáním starosta a místostarosta MČ. 

"Bylo to vlastně za příspěvek za dobrou bezpečnostní situaci, kterou tady v centru máme, protože opravdu centrum Prahy, z hlediska srovnání třeba s jinými metropolemi západní Evropy, je na tom v obecné násilné kriminalitě velmi dobře. Je to právě zásluha těchto mužů a žen, které jsme dnes oceňovali. Je to zásluhou jejich každodenní úporné práce," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. 

"Ať už šlo o plánování některých akcí, na kterých jsem se mohl s nimi podílet, ať už jde o kontroly historických aut, spolupráce na obnově městského kamerového systému, díky kterému skutečně objasněnost některých činů vzrostla. Ale třeba i každodenní pomoc při různých věcech," řekl Richard Bureš, místostarosta MČ Praha 1.

Spolupráci policie s úřadem si váží a oceňují obě strany. 

"Byli oceněni kriminalisté i řadoví policisté, kteří v podstatě slouží přímo na ulici. Takže si toho velice vážíme. Spolupráce s úřadem MČ Praha 1 je velice dobrá a dlouhodobá," řekl Daniel Kolář, vrchní komisař OŘ Policie Praha 1. 

"Končí období čtyř, rsp. osmi let, kdy jsem byl ve funkci starosty a kdy jsem každodenně s řadou policistů spolupracoval. Oni i my jsme představiteli státní správy, spousta věcí se podařila a díky tomu je ta bezpečnostní situace velmi dobrá," řekl Oldřich Lomecký.

Na konci slavnostního předávání nechybělo společné focení a slavnostní přípitek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu