• Načítám...
>

Pražský hrad hostí výstavu uměleckých škol

  • 2. listopadu 2018,
  • 1:27,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Má vlast, to je téma výstavy Festival mladých talentů, kterou třetím rokem hostí Pražský hrad. K vidění tu jsou desítky obrazů studentů uměleckých škol, které ukazují momenty z naši historie, ale především krásu naší země.

Reklama

Na Pražském hradě byl zahájen 3. ročník výstavy Festival mladých talentů, který představuje výběr z prestižních uměleckých škol z celé České republiky. Letošní téma má název Má vlast a věnuje se sto letům od vzniku Československa.

"V České republice je málo je málo uměleckého školství, je to veliký fenomén v různých přístupech pedagogů - ať už to jsou soukromé umělecké školy nebo státní umělecké nebo řemeslné školy. Snažíme se vybrat vzorek z tohoto velikého fenoménu uměleckých škol a představit ho na Pražském hradě, když se otevírá národní kulturní památka Mladotův dům, je přístupná zdarma všem návštěvníkům během této výstavy," řekla Světlana Kalousková, autorka výstavy.

Výstava je volně přístupná veřejnosti a k vidění tu je několik desítek obrazů, které jsou odrazem dobrých výsledků studentů uměleckých škol.

"Tyto studenti se dostávají do určitého kontextu s jinými pracemi a studenty, takže potom mohou zavítat na Pražský hrad a je to pro ně veliký zážitek," řekla Světlana Kalousková.

Výstava ukazuje díla, která jsou zpracována v několika technikách.

"Jsou tady tradiční techniky, malby i grafické techniky a tak dále. Je tu velký výběr všech možných přístupů k různým technikám umělecké práce," řekla Světlana Kalousková.

Výstavu hostí Mladotův dům na Pražském hradě až do 18. listopadu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu