• Načítám...
>

Praha 1 představila budoucí koalici

  • 15. listopadu 2018,
  • 15:27,
  • PRAHA 1,
  • Jaroslav Šetlík

Nová vznikající koalice v Praze 1 se rýsuje. Na tiskové konferenci představili zástupci koaličních stran základní programové priority.

Reklama

Praha 1 představila budoucí koalici. Ta je složená z České pirátské strany, Starostů a nezávislých, KDU-ČSL, Iniciativy občanů My, co tady žijeme s podporou Liberálně ekologické strany, Zelené pro jedničku a sdružení Praha 1 Sobě. Starostou by měl být Pavel Čižinský.

"Transparentní a efektivní hospodaření, stabilní bydlení normálních lidí všech věkových kategorií v Praze 1 a také zachovat Nemocnici Na Františku a najít pro ní ekonomický model tak, aby nebyla ztrátová, tak jako dnes," řekl Pavel Čižinský, kandidát na starostu MČ Praha 1.

Otevřenost a transparentnost jsou hlavními prioritami i České pirátské strany.

"Víme, že to jde, máme dobré příklady i z jiných MČ a měst v České republice. Čili transparentnost, otevřenost, spoluúčast občanů participace jsou naše úplně nejzákladnější priority," řekl Pavel Nazarský, kandidát na radního MČ Praha 1.

Další z priorit je zlepšení životního prostředí v centru Prahy.

"Přetížené centrum města si zaslouží v mnoha směrech odlehčit, ať už je to v oblasti znečištění, hluku nebo v oblasti přetížení dopravou," řekl Petr Kučera, kandidát na radního MČ Praha 1.

Nově vznikající koalice v Praze 1 by se ráda zaměřila také na bezpečnost v městské části, zejména na zajištění pořádku v ulicích.

"Především nás velmi ruší neukáznění turisté, kteří v nočních hodinách nerespektují noční klid, v tomto směru bychom rádi zvýšili počet strážníků v ulicích, chtěli bychom zvýšit intenzitu hlídek, dále bychom chtěli zajistit větší respektování zóny placeného stání. Rezidenti v současné době nemají kde zaparkovat," řekl Petr Hejma, kandidát na místostarostu MČ Praha 1.

Koaliční smlouva by měla být podepsaná v pondělí 19. listopadu před zahájením prvního jednání ustavujícího zastupitelstva Prahy 1.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu