• Načítám...
>

Praha 1 má nového starostu i vedení radnice

  • 20. listopadu 2018,
  • 13:28,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Reklama

Oldřicha Lomeckého na postu starosty první Městské části vystřídá po osmi letech Pavel Čižinský z Prahy 1 Sobě. Rozhodli o tom zastupitelé na svém ustavujícím zasedání. Během tajného hlasování novému starostovi vyslovilo důvěru 22 zastupitelů z 23 přítomných. Pavel Čižinský chce podle svých slov postupně zpřístupnit obyvatelům Prahy 1 všechny orgány úřadu.

"Je to radnice nejen ve smyslu úřadu, ale je to i přístup k tomu jednání zastupitelstva, které je tím parlamentem. Časem se budeme bavit například i o úředních hodinách a tak dále. Chceme zavést mnohem přívětivější a profesionálnější reakce na podněty a potřeby občanů. Chceme, aby byl dodržován zákon v tom, když se žádá o informace a tak dále," řekl Pavel Čižinský, starosta MČ Praha 1.

Zastupitelé zvolili také dva místostarosty. Do čela obchodu a služeb, územního rozvoje a bezpečnosti se postaví Petr Hejma z volební koalice My co tady žijeme. Ten se chce zaměřit hlavně na řešení problematiky s neukázněnými turisty.

"Potřebujeme posílit počet městských strážníků, potřebujeme, abychom získali respekt vůči těmto strážníkům, v tomto směru potřebujeme i spolupracovat se všemi cestovními kancelářemi, aby říkaly, že vítáme každého slušného turistu, ale toho neslušného budeme přísně postihovat," řekl Petr Hejma, místostarosta MČ Praha 1.

Druhým místostarostou se stal Pavel Nazarský z Pirátské strany. Ten se chce v oblasti školství zaměřit hlavně na rozvoj sportovišť.

"Hlavně se zaměříme na to, aby nám neubývaly ty prostory, protože i v metropolitním plánu se zamýšlí se zástavbou nějakých hřišť a sportovišť. Chtěli bychom podpořit volnočasové aktivity dětí a mládeže, plánujeme zřizování městských kluboven pro pravidelná i občasná setkávání," řekl Pavel Nazarský, místostarosta MČ Praha 1.

Zvoleno bylo také 5 radních. Za Prahu 1 Sobě se jimi stali Vladan Brož a David Skála. David Bodeček pak za Piráty, Petr Kučera za Zelenou pro jedničku a Petr Burgr za KDU-ČSL.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu