• Načítám...
>

Mezigenerační setkávání je pro seniory důležité

  • 7. ledna 2019,
  • 19:46,
  • PRAHA 1,
  • Kristýna Svobodová

Senioři v Praze 1 se setkali s dětmi z mateřské školy. Středisko sociálních služeb a nezisková organizace Mezi námi pro ně totiž přichystala další pravidelnou akci. Ta má působit jako prevence proti izolaci a osamocení seniorů, kteří často žiji sami a bez rodiny.

Reklama

Díky spolupráci s neziskovou organizací Mezi námi se ve Středisku sociálních služeb v Praze 1 setkaly děti z mateřské školy se seniory, aby společně strávili příjemné odpoledne nad rukodělnými aktivitami.

"Někteří senioři nemají vnoučata nebo už je mají odrostlá, tak přivítají toto setkávání, protože si zase vybaví třeba i to, jak byli sami malí, povídají si s dětmi, vypráví jim různé osobní příběhy a myslím, že to je obohacování na obou stranách," řekla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb MČ Praha 1. 

Ve Středisku sociálních služeb probíhá mezigenerační setkávání pravidelně každý měsíc už od roku 2015. Akce je vždy založena na společné aktivitě. U příležitosti svátku Tří králů děti seniorům nejdříve zazpívaly koledy a pak s nimi vyráběly papírové koruny.

"Je to důležité, protože děti a senioři jsou od sebe 90 let. Naše organizace si myslí, že tyto dvě společnosti by se měly setkávat. Sami můžete vidět, kolik tady teď probíhá úsměvů, aktivit a vzájemného štěstí, kterým děti naplňují babičky a dědečky a zároveň se děti učí," řekla Hana Svozilová, koordinátorka akce, nezisková organizace Mezi námi. 

Setkávání seniorů s dětmi v Domě sociálních služeb v Praze 1 organizuje nezisková společnosti Mezi námi vždy každý první pátek v měsíci. Podobný program zajišťuje organizace celkem 80 skupinám z domovů pro seniory.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu