• Načítám...
>

Malou Stranou prošel masopustní průvod

  • 4. března 2019,
  • 21:46,
  • PRAHA 1,
  • Jan Varga

A masopustní veselí proběhlo i v kulisách Malé Strany a Hradčan. Účastníci průvodu tradičně vyrazili od hostince v Loretánské ulici směrem na Kampu, a to za doprovodu Pražského pouťového orchestru a chlapeckého sboru Bruncvík.

Reklama

Starosta Prahy 1 Pavel Čižinský vyzval masky, které se účastnily letošního masopustního průvodu, aby složily tradiční slib a pak už se průchod vydal na pochod Malostranskými ulicemi. Ani letos nechybělo několik zastavení na známých místech.

"Doprovod masopustu je rozdělování slivovice, naši přátelé z Městské policie vezou vozík, ve kterém je tlačenka, jsou tam chleby se sádlem a s cibulí, je tam medovina, takže to veselí bude opravdu masopustní," řekl Tomáš Oliva, Spolek občanů a přátel Malé Strany a Hradčan.

Průvodu samozřejmě nemohly chybět některé tradiční masky, například ženich a nevěsta. Role si ale jejich nositelé z legrace prohodili. Průvodu se takto účastní už poněkolikáté.

anketa

"Já jsem si to spočítal a s velikou pravděpodobností letošní Malostranský masopust je už 19. ročník. Příští rok budeme slavit 20. ročník. Je to tradiční akce, která spojuje ty venkovské prvky i s tím, že jsme uprostřed Prahy," řekl Petr Burgr, radní MČ Praha 1.

Masopustní průvod Malostranskými ulicemi organizuje Spolek občanů a přátel Malé Strany a Hradčan. V centru Prahy tak tradice nehynou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu