• Načítám...
>

Praha 1 schválila rozpočet na tento rok

  • 9. března 2019,
  • 0:55,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Vedení Prahy 1 schválilo rozpočet na rok 2019. Prostředky budou navýšeny v oblasti kultury. Naopak úspory se dotknou propagace městské části.

Reklama

Praha 1 bude letos hospodařit s částkou 924 miliónů korun. Očekávané příjmy necelých 790 miliónů korun doplní městská část nevyužitými financemi z minulých let.

"Co se týká těch běžných výdajů, tak jsme vycházeli z let minulých, to znamená, že tam k moc velkým zásahům nedošlo, jen k těm drobným, co se týká třeba zvýšení položky na kulturu, tam jsme ty prostředky navýšili o milion a půl. Chceme, aby se více investovalo do bytového fondu, nejdřív si musíme udělat přehled o tom, co vše v bytovém fondu máme a jaké prostředky jsou možné do toho investovat, ale nechceme, aby žádný byt ležel ladem. Ty prostředky budou směřovány tímto směrem," řekl Brož Vladan, radní MČ Praha 1.

S celkovou podobou rozpočtu neměla problém ani opozice. Obavy ale opoziční politici projevili nad nedostatečným financováním Nemocnice Na Františku.

"Tam nás trochu mrzí, že přes ty volební řeči o záchraně nepadla všechna přesná čísla a ví se, že do nemocnice bude třeba sypat další finanční prostředky a proto jsme se záměrně ptali na to, kdy se zapojí i MČ, která má 50 % všech pacientů. Ta spolupráce je třeba i na té finanční úrovni," řekl Richard Bureš, zastupitel MČ Praha 1.

Mezi největší investiční akce tohoto roku patří např. rekonstrukce domu v Truhlářské ulici.

"Jedná se o historický objekt, který chceme přeměnit ve společenské kulturní centrum s aktivitami pro děti Prahy 1 nebo celopražskými. Položky jdou třeba na opravu opěrné zdi na Kampě, která je v havarijním stavu," řekl Brož Vladan.

Rozpočet Prahy 1 počítá i s opravami Týnské a Jungmannovy ulice.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu