• Načítám...
>

Ples Prahy 1 se nesl v duchu svobody

  • 26. března 2019,
  • 7:59,
  • PRAHA 1,
  • David Wilczek

Reklama

Reprezentační ples Prahy 1, který se pravidelně koná v Žofíně, patřil vždy k těm nejzářivějším. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Po úvodním slovu starosty Pavla Čižinského následovalo vystoupení tanečníků a účastníků StarDance - Dany Batulkové a Jana Ondera. Hlavním tématem letošního ročníku bylo 30 let od sametové revoluce.

"Kdyby nebyla sametová revoluce, tak si nikdo neumíme představit, co by bylo. Když se vrátím ke svým dvanáctiletým představám o povolání, protože moji rodiče byli poměrně jasně antikomunisticky nastavení, tak jsem plánoval, že budu disidentem. Myslím, že kdyby nebyla sametová revoluce, nikdo z nás by tady nestál," řekl Pavel Čižinský, starosta MČ Praha 1.

"Já jsem 30 let čekal, než to začne vypadat trochu k světu. Nejen na Praze 1, věřím, že v celé zemi, to začne vypadat trochu k světu, protože zatím jsme si na tu demokracii z mého pohledu jenom trochu hráli a já věřím, že teď to začne být příjemné," řekl Pavel Nazarský, místostarosta MČ Praha 1.

Přítomní hosté mohli během večera přispívat na organizaci Post Bellum, která vyhledává a nahrává vzpomínky pamětníků klíčových momentů 20. století.

"Post Bellum je skvělá organizace, která má za úkol zachovat paměť národa. Paměť je to nejdůležitější, co má být uchováno, co se vlastně tehdy za komunistického totalitního režimu stalo," řekl Petr Hejma, místostarosta MČ Praha 1.

Velkou událostí večera byla bezesporu i módní přehlídka s názvem Power of identity, na které se podíleli studenti Vysoké školy uměleckoprůmyslové.

"Byla ke 100 letům založení Československa a oslavě svobody. Já jsem tento úkol zadala pro projekt loňského semestru. Studenti čerpají z tradic české kultury," řekla Liběna Rochová, módní návrhářka.

Součástí programu byly i taneční bloky, při kterých si návštěvníci plesu připomněli nejznámější české hity za posledních 30 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu