• Načítám...
>

Lanové centrum Gutovka nabízí vyžití pro malé i velké

  • 29. června 2022,
  • 19:04,
  • PRAHA 10,
  • Marek Tereba

Láká vás návštěva lanového centra, jen nevíte, kde ho v Praze najdete? Pro všechny věkové kategorie je otevřeno lanové centrum v areálu Gutovka. Co tam můžete zažít? Podívejte se na reportáž.

Reklama

Volnočasový areál Gutovka ve Strašnicích nabízí kromě dětských hřišť a sportovišť vyžití také v lanovém centru. Zavítat sem mohou nejen děti, ale i dospělí. Lanová centra tady mají dvě.

"Jedno je malé lanové centrum, to vidíte tam za námi a jedno je veliké lanové centrum, u kterého stojíme. To malé lanové centrum je udělané jako volnočasová aktivita pro malé děti, což znamená od jednoho roku pod dohledem rodičů, co už se také batolí nebo chodí, aby se rozvíjela jejich celotělová motorika. Není tam žádný vstup, je to volně v rámci otevírací doby areálu, která je od 6 od rána do 10 do večera. Veliké lanové centrum už je potřeba projít skrze našeho instruktora, který tady je vždy k dispozici skrze otevírací dobu, která je od června do srpna od 12 hodin do 19 hodin. Jiné měsíce máme vyvěšené na webovkách," řekl Libor Břicháček, vedoucí správy areálu Gutovka.

Před návštěvou většího centra je ale třeba projít menším zaškolením a obléci se do postroje. 

"Lanové centrum je udělané tak, že na vás čeká 15 překážek od opravdu jednoduchých, které přejdete bez držení, takové dřevěné lanové mostky, až po poměrně náročné, už skoro lezecké části a úseky, kdy to nejtěžší je nakonec. Z praktického důvodu, abychom ty lidi případně mohli už dotlačit do toho konce nebo abychom na ně dosáhli. Jsou tady lanové žebříky, jsou tady hýbající se lana, jsou tady i dvě zipliny, jedna dlouhá a jedna kratší, dřevěné překážky, lanové překážky," řekl Libor Břicháček, vedoucí správy areálu Gutovka. 

Větší lanové centrum mohou navštívit osoby vyšší 130 centimetrů.

"Objednávat se nemusíte, můžete kdykoliv přijít v rámci té standardní otevírací doby a pokud jsou zájemci v rámci škol nebo nějakých příměstských táborů, tak to domlouváme vždy individuálně, která může být i mimo tu otevírací dobu. Samozřejmě větší skupinky už potřebujeme nahlásit, ale mohou k nám a chodí k nám," řekl Libor Břicháček, vedoucí správy areálu Gutovka.

Zavřeno je pouze při dešti a vydat se sem můžete i ve větším teple, jelikož je centrum částečně ve stínu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu