• Načítám...
>

Fotbalový Ďolíček se změní, rozhodlo vedení Prahy

  • 2. srpna 2022,
  • 17:48,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Fotbalový stadion Ďolíček projde výraznou proměnou. Rada hlavního města schválila architektonickou soutěž na jeho rekonstrukci. S úpravami by se mělo začít po roce 2025.

Reklama

 O rekonstrukci chátrajícího vršovického stadionu snili fotbaloví Bohemians dlouho. Teď se k tomu výrazně přiblížili. Pražští radní schválili architektonickou soutěž na jeho opravu. 

"Jedná se o rekonstrukci hlavního hlediště nebo tribuny, případné nové tribuny s multifunkční funkcí směrem k Vršovické, a to by vyžadovalo mírný posun toho stadionu směrem na sever," vysvětlil Petr Hlaváček, radní hl. m. Prahy.

Rekonstrukce stadionu by ale měla zahrnovat také přístavbu s komerčními prostory.

"Hledáme i tu vlastní ekonomiku toho budoucího provozu, což je vlastně jeden z úkolů té soutěže, která má vzniknout, aby ty tribuny, a to okolí vlastně mohlo fungovat nejenom v době konání těch fotbalových zápasů, ale bylo to místo, které bude mít svůj život a vlastně bude moci generovat nějakou zdrojovou stránku," uvedl Jan Chabr, radní hl. m. Prahy.

V jižní části stadionu se tak počítá i s přístavbou kancelářských ploch. Jejich pronájem by pak měl pomoci opravu stadionu rychleji zaplatit. Na parkovišti, západně od stadionu, město zároveň plánuje bytový dům.

"To skutečně je lokalita, která tedy vyžaduje nejenom rozvoj toho sportovního vyžití, ale byly tam další požadavky, aby to dávalo smysl z hlediska urbanistického. To znamená, aby tam vznikl nějaký ten nový bytový fond, protože tam byl jeden z těch pozemků, který Pražská developerská společnost mohla využít. Každý, který je možné využít, tak je potřeba využít," doplnil Vít Šimral, radní hl. m. Prahy.

Bytový dům má vzniknout na místě současného parkoviště vedle stadionu a má nabídnout až 140 městských nájemních bytů. V rámci oprav město plánuje i krytou sportovní halu naproti stadionu a garáž pro 300 aut. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu