• Načítám...
>

Krymská ulice ožila kulturou a sousedským životem

  • 29. května 2023,
  • 8:10,
  • PRAHA 10,
  • Ondřej Švec

Krymská, to je ulice plná barů, restaurací, obchodů a dílen. V roce 2022 se obnovila tradice Korsa Krymská, která vždy koncem května vdechla malé vršovické ulici venkovní život velkého bulváru. Bez aut a omezení se návštěvníci mohli těšit na spoustu živé hudby a představení, jídla a pití. Ve večerních hodinách také afterparty v místních podnicích. Konání akce podpořila i městská část Praha 10.

Reklama

Ve Vršovicích proběhl už devátý ročník oblíbené kulturní akce Korso Krymská. Jde o pouliční aktivitu, která má za cíl dostat lidi ven z bytů na ulici a nabídnout jim nevšední kulturní, umělecký a gastronomický zážitek a podpořit tak komunitní a sousedský život. Organizaci zajistil známý DJ a producent skupiny PSH Mike Trafik, vlastním jménem Michal Řepka. 

"Začali jsme dětským divadlem, pak jsme se posunuli přes divadlo pro dospělé nebo takovou inscenaci k hudebnímu programu, kdy zahrají různí DJs, ať už tady z ulice nebo hosté a vrcholit budeme živými kapelami," řekl Michal Řepka - organizátor akce Korso Krymská.

Akce v takovém rozsahu by nemohla proběhnout bez tradiční silné podpory městské části Praha 10.

"My jsme strašně rádi, že jsme do toho letos mohli jako radnice aktivně vstoupit, protože přeci jen tím, jak se to v čase mění, mění se organizátoři, tak tady hrozilo, že ta akce vůbec nebude a to si myslím, že by byla škoda. Takže jsme hrozně rádi, že jsme k tomu mohli nějakým způsobem přispět a tuhle úžasnou tradici podržet dál," řekl Pavel Šutka (ODS) - místostarosta MČ Praha 10.

"Naše úloha je jim to nekazit, ale podporovat to finančně. To znamená, že jsme v řádu desítek tisíc tu akci podpořili a umožnili jsme všechny ty stage i ty ostatní věci tady nějakým způsobem zprovoznit a udržet v provozu," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

Korso Krymská je unikátní akce právě v tom, že na její organizaci se podíleli také sousedé z Vršovic a Krymské ulice. Díky tomu měl jednodenní festival komunitní až rodinný ráz, kde hlavní slovo hrála pohoda a poklidná atmosféra. Tím ale kultura na desítce zdaleka nekončí. V nejbližší době proběhne největší akce roku - dvacetidenní Letní scéna v Heroldových sadech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu