• Načítám...
>

Park Solidarita V Praze 10 prošel revitalizací

  • 30. června 2023,
  • 20:43,
  • PRAHA 10,
  • Veronika Kuželková

V Praze 10 probíhá revitalizace parku Solidarita. Cílem je zrekonstruovat a doplnit stávající cestní síť, přidat nové prvky a mobiliář včetně osvětlení pro zatraktivnění celého parku pro místní obyvatele. Nové chodníčky pak zlepší přístupnost parku.

Reklama

Dobrá věc se podařila. Přesně to by se dalo říci o nově revitalizované severní části parku Solidarita v Praze 10. Ten získal nový kabátek a návštěvníci se budou mít opravdu na co těšit. Práce probíhaly od listopadu minulého roku a nyní už je vše hotové.

"Kdybych to měl nějak přiblížit, tak ten projekt revitalizace parku patřil k těm nejlépe a nejvíce participovaným na území Prahy 10, bylo to velice dokonale a precizně komunikováno s místní komunitou a ten park je v podstatě otiskem toho, jak si ti místní občané přejí, aby ten park vypadal," řekl Martin Valovič (ODS), starosta, MČ Praha 10.

"Je tady umístěn nový mobiliář, lavičky, piknikové stoly, ve všech těch revitalizacích je vždy nějaký vodní zdroj, takže pítko, pro bezpečnou cestu je osvětlení napříč parkem a nové cesty. Ty dlažební kostky, to je nejčastější otázka lidí, proč ty peníze na asfalt, proč nám tady komplikujete to drncání a my říkáme, že je to kvůli stromům. Je tady 23 nových stromů a v celém parku se odklízela zemina, odkrývaly se kořeny a speciální technologií se vysávala ta stará půda a hutnila se ta nová. A ty kočičí hlavy, ty dlažební kostky jsou v místech, kde jsou kořeny, které by ten asfalt potrhaly," řekl Milan Maršálek (VLASTA a STAN s podporou KDU-ČSL), radní, MČ Praha 10.

Náklady na revitalizaci parku vyšly na více než 10 milionů korun s tím, že zhruba polovina byla financována z dotací Magistrátu hlavního města Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu