• Načítám...
>

Praha 10 zavede na zkoušku školní plácek

  • 1. srpna 2023,
  • 13:47,
  • PRAHA 10,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 10 uzavře v září prostor před Základní školou Solidarity. Po dobu jednoho měsíce zde zkušebně vznikne školní plácek. Místo, které bude sloužit i ke kulturním akcím, má za cíl zvýšit bezpečnost žáků školy.

Reklama

Před Základní školou Solidarity vznikne takzvaný školní plácek. Jeho cílem je zvýšit bezpečnost a životní prostředí v dané lokalitě.

"Projekt školního plácku je součástí výzvy, kterou vyhlašuje Kreativní Praha a hledalo se místo, které by se mohlo nějakým způsobem v rámci celé Prahy oživit, přinést tam nějakou kulturu, vyzkoušet třeba i nějaké dopravní opatření a my jsme navrhovali na Desítce několik míst a toto místo uspělo a uspělo v rámci celé té Prahy jako jediný projekt, takže z toho máme velkou radost a těšíme se, co se tady v září odehraje a co tady vznikne," řekl Pavel Šutka (ODS), místostarosta MČ Praha 10.

Projekt školní plácek se dotkne také řidičů. V pátek 1. září bude během dne vjezd do ulice Brigádníků z ulice Solidarity a z ulice Turnovského uzavřen jak dopravním značením, tak fyzickou zábranou tvořenou mobilními květináči. Uzávěra potrvá zkušebně do 24. 9. 2023.

"Naší snahou je propojit tuto malou část této zahrady s velkým parkem, který tady je, který v současné době přeřezává vozovka a mělo by dojít vlastně k nějakým parkovým úpravám, aby ta situace mohla přetrvávat. V současné době jsme ve fázi testování tohoto prostoru, ale naší vizí, to znamená vizí kreativní Prahy je, aby ta změna byla trvalá, to bude záležet potom na reakci veřejnosti a také posouzení ze strany městské části, ale to je nějaká vize, se kterou na tom projektu pracujeme," řekl Ondřej Horák, programový manažer Pražského kreativního centra.

Na zmiňovaném prostranství se budou po celé září konat také nejrůznější kulturní akce. Ať už se jedná o vystoupení školních pěveckých sborů, divadelní představení nebo koncerty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu