• Načítám...
>

Výstava Slavné vily Prahy 10 před OC Cíl představuje stejnojmennou knihu

  • 11. října 2023,
  • 21:56,
  • PRAHA 10,
  • Monika Rusová

Na Zahradním městě před obchodním centrem Cíl je postaveno několik stěn s fotografiemi vil a domů desaté městské části. Všechny snímky jsou z nově vydané knihy Slavné vily Prahy 10. Výstavu ve venkovních prostorech je možné navštívit kdykoli do konce roku a zakoupit knihu do vyprodání zásob.

Reklama

Až do konce letošního roku můžete prostřednictvím výstavy, která je před obchodním centrem Cíl na Zahradním městě, nahlédnout do nové knižní publikace Slavné vily Prahy 10. Jedná se o takovou menší ochutnávku toho, co v knize najdete.

"Křtíme skvělou knihu Slavné vily Prahy 10 a otevíráme k tomu výstavu, takže je to skvělá akce, kde představujeme na 50 zastaveních Prahou 10 skvělé vily, skvělé stavební počiny, které máme na Praze 10," řekl Martin Valovič (ODS), starosta MČ Praha 10.

"Navazuje na tu edici těch slavných vil, která už možná existuje 15 let a zabývá se formou individuálního bydlení. Úsek je jasný, vymezuje Prahu 10, která čítá poměrně zajímavé srostlice městských částí od luxusního města Vinohrady až po venkovské periferie Záběhlice a zahrnuje rozvoj toho domu od konce 19. století až do současnosti," řekl Jakub Potůček, editor a historik umění.

Kniha je uspořádaná podle městských částí, směrem od centra Prahy dál a seznámí vás třeba i s tím, jak se stavělo za socialismu a jak nové materiály ovlivnily tehdejší estetiku.

"Je tam 50 staveb, které jsou prezentovány velice pěkně, velice odborně a myslím si, že každý, kdo se do té knihy začte, tak nepřestane, protože jedna navazuje na druhou a je to velice pěkně takovým srozumitelným způsobem publikováno," řekl Martin Valovič (ODS), starosta MČ Praha 10.

Vinohradské, vršovické, strašnické, michelské a záběhlické rodinné domy a vily pospolu v jednom díle vydalo nakladatelství Foibos s věnováním desáté městské části. Kniha Slavné vily Prahy 10 je k dostání v každém knihkupectví. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu