• Načítám...
>

Občané desítky si dali Kafe na úřadě

  • 28. března 2024,
  • 2:57,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

V prostorách radnice Prahy 10 proběhla akce pro občany. Během zasedání zastupitelstev totiž často není dostatek prostoru pro dotazy občanů a tak vedení radnice uspořádalo akci Kafe na úřadě, během které se mohli místní s vedením Desítky podělit o to, co je v jejich čtvrti trápí, prodiskutovat plánované projekty nebo se na některých podílet svými nápady.

Reklama

Kde má vyrůst nová škola, odkud spolehlivě čerpat informace o akcích městské části nebo naopak s jakými problémy se tu místní potýkají. I o tom byla akce Kafe na úřadě v Praze 10.

"Je to den pro naše občany, vidíte tady několik stanovišť, kde jsou podle jednotlivých oborů - životní prostředí, územní rozvoj, doprava a tak dále přítomni úředníci, jsou přítomní městští radní, chodí sem místní a řešíme tady s nimi problémy, co je tíží. Mají tady dotazníky, pocitové mapy a v podstatě sbíráme podněty a nápady, co by se dalo zlepšit na Desítce," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

"Toto stanoviště je Odboru kultury městské části Prahy 10 a snažíme se získat nějaké podněty, co by si lidé přáli a nebo co je zajímá a zároveň chceme získat informace o tom, kde lidé tráví volný čas a případně i sportují," řekl Michal Schneider - projektový manažer v oblasti kultury MČ Praha 10.

"Nacházíme se v oblasti školství, nejvíce, co lidi zajímá a ptají se, to jsou kapacity základních a mateřských škol, které zřizuje městská část Praha 10 a také, co do budoucna s těmito kapacitami městská část plánuje," řekla Klára Válková - referent pro mateřské školy MČ Praha 10.

"Dokončením je rekonstrukce velké staré strašnické školy, což je z těch investic asi ta největší," řekl Tomáš Pek (TOP 09) - 1. místostarosta MČ Praha 10 oo.

Návštěvníci si pak na akci mohli blíže prohlédnout a se zástupci radnice také osobně prodiskutovat i řadu dalších a některých dlouho očekávaných projektů.

"Před dokončením jsou jesle, před zahájením realizace je Čapkova vila," řekl Tomáš Pek (TOP 09) - 1. místostarosta MČ Praha 10.

"Myslíme si, že je dobré dostávat od lidí zpětnou vazbu a zároveň mít možnost prezentovat, co děláme, naše projekty, takových možností moc není," řekl David Kašpar (STAN), místostarosta MČ Praha 10.

Akce, která se konala v prostorách radnice, se nesla v pohodovém a přátelském duchu. Vedle množství informací tady pak nechyběla ani káva a další občerstvení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu