• Načítám...
>

V Praze 10 proběhly Dny zdraví zaměřené na prevenci

  • 17. května 2024,
  • 9:47,
  • PRAHA 10,
  • Ondřej Švec

Celkem na třech místech probíhal ve dnech 16. a 17. května první ročník preventivně osvětové akce Dny zdraví na Desítce. Akce odstartovala ve čtvrtek ve 14 hodin v areálu FN Královské Vinohrady, kde byl připraven i speciální program pro děti. Zároveň se zde konala řada přednášek nejen pro seniory ve Vršovickém zámečku. Pátek byl pak ve znamení testování, poradenství, edukace a osvěty ve stánkové zóně před OC Eden. Akce se uskutečnila pod záštitou Davida Kašpara (STAN), místostarosty MČ Praha 10. Do programu se zapojilo celkem šestnáct subjektů z Prahy 10.

Reklama

Praha 10 uspořádala první ročník preventivně osvětové akce s názvem Dny zdraví na Desítce. Konala se ve dvou dnech. Vše odstartovalo v areálu Fakultní nemocnice Královské Vinohrady pod záštitou Davida Kašpara (STAN), místostarosty městské části Praha 10.

"Dny zdraví pořádáme spolu s dalšími zdravotními organizacemi na Praze 10, se kterými dlouhodobě spolupracujeme. Jsme s nimi v kontaktu. Například mohu jmenovat vršovickou Penta Hospitals, EUC kliniku nebo naše příspěvkové organizace LDN CSOP a nebo například jedna za všechny Fuck Cancer. Což je takový tvrdý název, ale oni se zabývají prevencí proti rakovině. My dohromady s těmi organizacemi nejenom pořádáme tento den, ale i spolupracujeme, vymýšlíme společné projekty, jak zlepšit služby, ať už v oblasti zdravotní, anebo sociální. A nebo na jejich pomezí tak, aby Desítka zkrátka šla příkladem a říkala, že zdraví je prostě to nejcennější, co máme a je potřeba napnout síly a spolupracovat, abychom ty služby mohli poskytovat co nejlepší," konstatoval David Kašpar (STAN), místostarosta Praha 10.

V rámci Dnů zdraví se mohli lidé nechat preventivně vyšetřit na nejrůznější onemocnění a bohatý program čekal také na děti a na seniory.

"Je tady stánek s prevencí vysokého tlaku, můžete si změřit tlak. Je tady nutriční poradenství. Je tady personál, který vám pomůže přestat kouřit, je tady stomatologická klinika a to je nácvik a ukázka čištění zubů," upozornil Jan Votava, ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. 

"Tady konkrétně jsou různá stanoviště, která by měla provádět různá vyšetření, různá preventivní doporučení. Je tady zábava pro děti. Probíhá série přednášek, které se uskuteční ve Vršovickém zámečku, různé  tematické obory," doplnil Martin Valovič (ODS), starosta MČ Praha 10.

Děti se mohly například těšit na soutěže a hry pod taktovkou dobrovolnického týmu FNKV a nechyběly ani záchranářské, hasičské a policejní vozy se svými posádkami. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu