• Načítám...
>

Praha 10 podpořila projekty žáků základních škol

  • 31. května 2024,
  • 15:17,
  • PRAHA 10,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 10 slavnostně uzavřela v pořadí už třetí ročník projektu Moje stopa ve škole. Jeho smyslem je podporovat zajímavé nápady žáků základních škol. Ty nejlepší získají finanční podporu a budou se moci zrealizovat. V rámci tohoto ročníku šlo například o stůl na ping pong, oživení schodiště, nové ohniště nebo třeba originální záchody s fotbalovými a hokejovými brankami.

Reklama

Městská část Praha 10 podpořila už třetí ročník projektu Moje stopa ve škole. V něm mohou žáci základních škol Desítky přicházet s nejrůznějšími náměty, které by rádi realizovali. Praha 10 jim na to poskytne částku ve výši 35 tisíc korun.

"Zřizujeme 13 škol, zapojily se téměř všechny kromě jedné, protože to nestihla včas. Ve škole funguje takzvaný koordinátor, který vede ty děti a vymýšlí, co by rády na té škole změnily k lepšímu. Mají na to omezený finanční rozpočet," řekl Ondřej Počarovský (Společně pro Prahu 10) - radní MČ Praha 10.

"Moje stopa ve škole je jedna z možností, jak se ta mladá generace u nás na Praze 10 může zapojit. My jsme tady loni na podzim měli fórum mladých, máme Moji stopu ve škole, aktivně jsme se jako první městská část v Praze zapojili do projektu Mládež kraji, což je zase další způsob, jak realizovat projekty v tom veřejném prostoru pro mladou generaci, takže říkáme, že Desítka je pro mladé a my si té spolupráce a těch nápadů, které mladá generace přináší, hrozně vážíme," řekl Milan Maršálek (VLASTA) - radní MČ Praha 10.

O svých nápadech děti hlasují v rámci školního parlamentu. Vítězný návrh se pak dočká finanční podpory a následné realizace.

"Z těch akcí, které už třeba realizovány byly, některé z nich realizujeme jako škola bez ohledu na to, že se neumístily na prvním místě. V tom ročníku, který teď skončil, u nás vyhrála oprava venkovních stolů na stolní tenis a přiznávám, že děti nám pomáhají i v tom vnímat, co ve škole není v pořádku, protože jako vedení školy máme občas takzvanou provozní slepotu, že některé věci prostě nevidíme," řekla Jana Churáčková - ředitelka ZŠ Eden.

V Základní škole U Vršovického nádraží se zase pustili do projektu Oživme schodiště.

"Na schodiště, které máme ve škole, se přilepí nástěnky a sítě, kde se bude lepit třeba to, co se zrovna děje ve škole, bude to i v našem koridoru, ve kterém prochází skoro všichni, tak aby všichni věděli, co se děje," řekla Barbora Šedivá - žákyně ZŠ U Vršovického nádraží.

V rámci třetího ročníku projektu Moje stopa ve škole se opět sešla řada zajímavých nápadů. Některé z nich se podařilo zrealizovat a díky invenci a kreativitě žáků je jejich škola zase o něco příjemnějším prostředím k výuce a trávení volného času o přestávkách. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu