• Načítám...
>

Park Gutovka v Praze 10 hostila Street art fest

  • Včera,
  • 20:51,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Takhle to v den České státnosti vypadalo v parku Gutovka. Sportovní areál v Praze 10 totiž hostil multižánrový festival sportu a umění Street art fest.

Reklama

Takhle to v den České státnosti vypadalo v parku Gutovka. Sportovní areál v Praze 10 totiž hostil multižánrový festival sportu a umění Street art fest.

"My jsme chtěli ten festival pojmout tak, že cílíme na teenagery, na mládež a myslím, že se to povedlo, že je tady průřez lidí, kteří jsou jako skejťáci, ale zároveň tady jsou i rodiny s dětmi nebo někdo, kdo s tím nemá nic společného, jenom se mu ty sporty líbí, protože dnes je to na úrovni mistrovství i olympiád," řekla Patrícia Glinská - Odbor kultury a projektů MČ Praha 10.

Akce tak nabídla průřez pouliční kulturou. Nechyběly skejty, BMX, koloběžky a zájemci napříč všemi generacemi si tady mohli vyzkoušet graffiti. 

"Zájem o to byl velký, protože většinou tady děláme trička, která ty děti rozzáří, protože to pak mohou nosit a děti si chtějí vyzkoušet většinou sprej, který je baví, takže se dvakrát natřela zeď a měly čistou plochu a jak vidíte za mnou, tak ji posprejovaly celou komplet a taková ta zakázaná věc, kterou nemohou nikde, tady mohly a byly spokojené," řekl Ondřej Klíma - graffiti writer a vedoucí workshopu.

Festival tak nabídl širokou škálu pouličních aktivit a sportů, umění, kreativní dílny nebo hudbu - na podiu se ukázal třeba Vladimír 518.

"Máme tady i barber shop, máme tady vlasový styling, takže si můžete nechat upravit vlasy do nějakého streetového stylu, máme tady i nějaké stánky se streetwearem, takže kdyby vás zajímala ta kultura trošku více, tak je možné se tady tomu trošku přiblížit, tady se s tím i seznámit a myslím si, že v té atmosféře Gutovky, která je obvykle rodinná, tak je to takový pěkný mix spojení těch kultur," řekla Patrícia Glinská - Odbor kultury a projektů MČ Praha 10.

Po létě a podzimu, které byly akcemi na Desítce doslova nabité, bude říjen zase o něco klidnější. V polovině listopadu se ale nejen místní mohou těšit třeba na tradiční Svatomartinské slavnosti na náměstí Svatopluka Čecha.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu