• Načítám...
>

V Malešicích vyrůstá nové rodinné centrum

  • 3. prosince 2016,
  • 17:14,
  • PRAHA 10,
  • Johanka Hubičková

Bytový dům Malešice, jehož rekonstrukci dokončila Praha 10 loni na podzim, bude nabízet další využití svých nebytových prostor. Radní městské části totiž na svém jednání ve středu 30. listopadu podpořili záměr na vznik rodinného centra a pobočky Městské knihovny v Praze.Přestavěný bytový dům v Malešicích bude nabízet další využití svých nebytových prostor. Zatím zde funguje například klub seniorů, veřejná jídelna nebo dětská herna a nově by měla vzniknout městská knihovna a rodinné centrum.

Reklama

Radní městské části Praha 10 podpořili záměr vzniku rodinného centra a pobočky městské knihovny v Praze v bytovém domě v Malešicích, který má stále dost nebytových prostor k využití.

„V bytovém domě v Malešicích, který je tuším rok po rekonstrukci, bude vznikat komplex veřejných služeb. To znamená veřejná jídelna, zároveň tam sídlí Klub seniorů, provoz rodinného centra,“ řekl Ondřej Počarovský, radní MČ Praha 10.

Rodinné centrum i knihovna by měly vzniknout v prvním patře bytového domu. Prostor pro Klub byl už zkolaudován a mohl by se tak otevřít už v první polovině příštího roku.

„Je tam také důležité, že spoustu aktivit tato rodinná centra dokáží zajistit vlastními silami, mnohdy za daleko nižší finanční prostředky, než by realizovala městská část,“ řekl Pavel Petřík, vedoucí sociálního odboru MČ Praha 10.

Provozovatel rodinného centra bude vybrán na základě veřejné nabídky. S vítězem bude podepsána smlouva na dobu neurčitou s půlroční výpovědní lhůtou.

„Není prostě v silách městské části, aby poskytovala všechny služby sama. Je vždy důležité vzít poskytovatele sociálních služeb nebo obdobných služeb a využít jejich potenciál,“ pokračoval Pavel Petřík.

„V Malešicích chybí knihovna, dojíždí tam pouze bibliobus, tak bychom chtěli občanům Malešic zajistit provoz standardní kamenné knihovny. Samozřejmé v kombinaci s rodinným centrem a s Klubem seniorů. Očekáváme jakési posílení společenského života a sousedského života. V podstatě je to cíleno pro občany nejen Prahy 10, ale zejména Malešic,“ řekl Ondřej Počarovský.

Podobná centra mají všeobecně obrovský společenský význam. Nabízí využití pro ty, kteří by ho sami hledali jen těžko a propojuje lidi v podobných životních situacích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu