• Načítám...
>

TSK rekonstruuje další pražské ulice

  • 13. dubna 2017,
  • 13:45,
  • PRAHA 6,
  • Tomáš Mladějovský

Ulice U Sluncové v MČ Praha 8 prochází rozsáhlou rekonstrukcí vozovky a chodníků. Technická správa komunikací ji zahájila počátkem dubna a její první etapu, která potrvá do 30. července letošního roku.

Reklama

Po zimních měsících čeká Technickou správu komunikací hlavního města Prahy rekonstrukce desítek ulic. Revitalizace pouhých 360 metrů dlouhé ulice U zvoničky, v MČ Praha 6, v historických Střešovicích je náročná zejména pro velkou členitost komunikace.

Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl.m. Prahy, sdělila: „Rekonstrukce ulice U zvoničky je na programu Prahy 6, kdy plánujeme kompletní opravu komunikace v celé její délce s tím, že je tam naplánována výměna povrchu vozovky, kamenná dlažba, která bude v parkovacích zálivech a bude změněn povrch chodníku.“

Ulice U sluncové v MČ Praha 8 bude rekonstruována ve čtyřech etapách. První část rekonstrukce probíhá od křižovatky ulice U sluncové s ulicí Za invalidovnou, po ulici Nekvasilovu.

„První etapa je naplánována do 30. července tohoto roku. Celková rekonstrukce potrvá až do konce roku 2017. Jsou to po sobě jdoucí etapy, které by měly usnadnit průjezd touto lokalitou,“ sdělila Lišková.

Rekonstrukce bude zahrnovat obnovu všech vrstev vozovky s položením živičného povrchu, pokládku nových chodníků z betonové dlažby a také výměnu poškozených chodníkových obrub. Podobně náročná, ale v rušnějších částech naší metropole je ulice Žitomírská v MČ Praha 10.

„Máme v plánu opravit další úsek ulice Moskevská po ulici Oblouková s tím, že počítáme s kompletní výměnou povrchu, který by ml být na vozovce živičný a na chodnících bude kamenná dlažba,“ dodala Lišková.

Rekonstrukce ulice Žitomírská by měla být ukončena do konce srpna letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu