• Načítám...
>

Děti z Prahy 10 mají svůj strom

  • 20. dubna 2017,
  • 14:23,
  • PRAHA 10,
  • Redakce

Městská část Prahy 10 připravila pěkné uvítání pro nově narozené děti. Mohou mít svůj vlastní strom. Zájemců je tolik, že na některé děti vyjde řada až ve dvou letech. Pak už si ho dokonce mohou i samy zasadit.

Reklama

Za více než 10 let vyrostlo v MČ Praha 10 přes několik tisíc stromů, a ne jen tak ledajakých. Jde o stromy nově narozených dětí. V MČ Praha 10 má totiž každé miminko svůj vlastní strom.

"Mají vztah k tomu místu, chodí si k němu, starají se o něj, mohou si ho sami zasadit, zalévají si ho," řekla Ivana Cabrnochová, radní MČ Praha 10.

Zájemců přibývá a stromy už není pomalu kam sázet. V budoucnu tak bude mít svůj strom 10 dětí dohromady. V MČ Praha 10 je totiž sázení stromů doslova hitem a sjíždějí se kvůli němu celé rodiny. Děti se také vrhají do práce.

"Těch dětí je hodně, takže postupně, jak jsou požadavky na úřadě MČ, tak ty stromy se dětem přidělují," řekla Evženie Holá, organizace Rossy.

Rodiče si přímo na místě vyberou, jaký strom chtějí zasadit.

"Většinou na místě jsou informovaní o tom, co se ten konkrétní den sází a mohou si vybrat," řekl Martin Pecánek, vedoucí Odboru životního prostředí, MČ Praha 10.

Pokud to tak půjde dál, bude brzy MČ Praha 10 nejzelenější částí celé Prahy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu