• Načítám...
>

Praha 10 přispěla školním jídelnám

  • 28. dubna 2017,
  • 7:53,
  • PRAHA 10,
  • Nela Štefanová

Více zeleniny a čerstvých ryb ve školních jídelnách. Praha 10 se rozhodla přispět na obědy dětem, které navštěvují základní školy. Kuchařky tak díky příspěvku budou moci připravovat kvalitnější a vyváženější stravu.

Reklama

Zdravější, pestřejší a vyváženější obědy ve školních jídelnách. To byl hlavní důvod příspěvku Prahy 10 základním školám.

"Dlouhodobě platí rodiče 30 korunový poplatek za stravu na den, samozřejmě to není všechno, poté se k tomu přidávají ještě další finanční prostředky. Tato částka se nezvyšovala, řekl bych tak 2 - 4 roky, a je evidentní, že z hlediska dětí a hlavně rodičů a pedagogů je velká poptávka po zeleninových barech a vůbec konzumaci zeleniny u dětí. Protože jsme nechtěli jít cestou zátěže pro rodiny s dětmi, tak jsme se v rámci MČ Praha 10 dohodli, že zvýšíme příspěvek o 2,5 milionů na celý rok," řekl Ondřej Počarovský, radní MČ Praha 10.

Finanční podporu dostalo celkem 13 školních jídelen v Praze 10. Na jednu porci pro jedno dítě přispěla Praha 10 zhruba 2 koruny, což při 500 jídel denně vychází na 1000 korun na den.

"Určitě nám ten příspěvek pomohl, dáváme dětem zeleninové saláty, teď máme dost na to, abychom je mohli dávat třikrát týdně, takže jsme moc rádi, že jsme ten příspěvek dostali. Ze začátku děti na ty zeleninové saláty nebyly zvyklé, ale postupem času si zvykly na to, že to mají ke stravě a začínají to hodně jíst," řekla Dana Procházková, vedoucí jídelny ZŠ Eden.

"Počítáme, že až bude období kdy bude zelenina levnější, tak nám to umožní nakupovat čerstvé, nemražené ryby," řekl Ondřej Počarovský, radní MČ Praha 10.

Se špatným stravováním dětí a nedostatkem pohybu často souvisí i nadváha, která postihuje každé třetí dítě v České republice. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu