• Načítám...
>

Seniorské cvičení je všeobecně velmi populární

  • 9. května 2017,
  • 17:09,
  • PRAHA 10,
  • Johanka Hubičková

Většina městských částí podporuje seniory v jejich aktivním životě napříč důchodovým věkem. Pozadu nezůstává ani desítka se svým pestrým programem, ve kterém nechybí rekondiční cvičení, ani seniorský box.

Reklama

Městská část Praha 10 si zakládá na tom, že podporovat ve zdravém životním stylu se mají nejen děti a maminky, ale především pak senioři, kterým nabízí pak několik možností sportovního vyžití, a to zdarma.

"Senior box, rekondiční cvičení pro seniory a také sebeobranu pro ženy a seniory," řekla Kateřina Bělohlávková, vedoucí oddělení sportu MČ Praha 10.

Skupinové rekondiční cvičení pomáhá zlepšit fyzickou kondici a načerpat novou energii. Zároveň ulevuje od bolesti kloubů a zad.

"Zájem je obrovský, senioři pravidelně volají, píší a prosí i o navýšení těch jednotlivých kapacit, protože jsou pravidelně naplněné. Lektoři se je snaží navyšovat ale vzhledem k těm prostorám to nejde," řekla Kateřina Bělohlávková.

Při rekondičním cvičení se cvičí při klidné hudbě, neběhá a neskáče. Trochu jinak je tomu u seniorských boxů. Toto cvičení je založené na základech klasického boxu upravené speciálně pro osoby v seniorském věku.

"V rámci aktivit pro seniory, které MČ Praha 10 pro seniory nabízí, bych také ráda zmínila sebeobranu pro ženy a seniory, že v rámci každé lekce se účastníci jednotlivých kurzů dozvědí, jak eliminovat napadení, jak předcházet nebezpečným situacím, ale také, že v případě, když už se do toho nebezpečného stavu dostanou, tak jak se bránit a eliminovat nějaké možnosti napadení a tak dále," řekla Kateřina Bělohlávková.

Při tomto cvičení se používají boxerské rukavice, boxerské pytle a další vybavení. I tyto lekce jsou vedeny kvalifikovaným trenérem. Zájemci o všechny tyto sportovní aktivity se stále mohou hlásit na adrese SPORT CENTRA 10 v Kodaňské ulici ve Vršovicích. Podmínkou je mít trvalé bydliště na území MČ Praha 10. A protože kapacity jednotlivých lekcí jsou omezené, je nutné myslet i na včasnou rezervaci. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu