• Načítám...
>

Praha 10 myslí na budoucnost

  • 10. května 2017,
  • 15:02,
  • PRAHA 10,
  • Věra Dušková

Městská část Praha 10 představila veřejnosti upravenou studii rozvojového území Bohdalec - Slatiny - brownfield Strašnice. V tomto léta neudržovaném území má vzniknout zcela nová městská čtvrť.

Reklama

Praha 10 hodlá plně spolupracovat se svými občany na změnách v zanedbaném území kolem Slatinského potoka. Studie nové městské čtvrti, která zde má vzniknout, už byla jednou upravena podle připomínek veřejnosti.

"Sešlo se nám několik desítek připomínek, zhruba od 30 subjektů, které architektonický tým, který zpracovával návrh té studie, zapracoval," řekl Pavel Ludvík, vedoucí oddělení koncepce a rozvoje MČ Praha 10.

"Připomínky jsou a je to správně, my jsme naopak tuto debatu otevřeli a chtěli jsme ji pěstovat, to znamená, že je dobré si poslechnout názory laické i odborné veřejnosti," řekl Bohumil Zoufalík, radní MČ Praha 10.

Nyní jde verze upravená podle zmíněných připomínek znovu do veřejné diskuze.

"Bude na architektech, aby byli schopni svou práci obhájit a představit," řekl Bohumil Zoufalík.

Nová městská čtvrť by měla být funkčně propojena se stávající zástavbou. Převažovat by měly byty, ale dostatek prostoru bude i pro oddychové zóny. Místa je tu dost. Jedná se o území s největším rozvojovým potenciálem na Praze 10.

"Návrh urbanistické studie Bohdalec - Slatiny - brownfield Strašnice se zabývá transformačním územím, které je dnes odděleno dopravními tepnami z jižní části v podstatě Jižní spojkou, ze severní části železniční tratí a spadá do toho ještě část brownfieldu Strašnice," řekl Pavel Ludvík, vedoucí oddělení koncepce a rozvoje MČ Praha 10.

V tomto území by tedy do budoucna mělo v podstatě vyrůst asi 30 000 město. Klíčové je proto řešení dopravy. Prioritu bude mít doprava kolejová. Plánují se další zastávky na stávající železniční trati a samozřejmě i výstavba trati tramvajové. Vše se ale bude ještě ladit v dalších veřejných diskuzích. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu