• Načítám...
>

​S výstavou Dotek linie končí Galerie 10

  • 12. května 2017,
  • 17:58,
  • PRAHA 10,
  • Barbara Kirchnerová

Květen a Galerie 10 nabízí výstavu Dotek linie, o kterou se postarala nadaná umělkyně Barbora V. Daušová a o generaci starší, zkušený a nadaný malíř Milan Čadek.

Reklama

S výstavou Dotek linie končí Galerie 10 Galerie 10 funguje už déle jak čtrnáct let. Proběhlo s ní stovky výstav, koncertů i jiných společenských událostí. S koncem května však končí i její fungování, a tak máte jedinečnou šanci navštívit její poslední výstavu s názvem Dotek linie. 

,,Je tady výstava Milana Čadka jako malíře a grafika, a pak je tady zastoupena s plastikami slečna Barbara Daušová, která tady má velice pěkné práce, drobné a je to udělané tak, že jak ta grafika i obrazy, tak i plastiky mají společný charakter. Jsou světlé, lehké, mají pohyb," řekl František Vlach, provozovatel Galerie 10. 

Obrazy, které můžete na výstavě vidět, jsou především ve figurálním pojetí. To znamená, že se malíř zaměřil na kresbu aktů.

,,V těch olejích to dělá tak, že to šíleně stylizuje a řekl bych, že je to takový malířský minimalismus, pár linek a tím to celé vystihnout. Co se týče grafiky, tak ta už je popisnější. Tam bere ty obecné témata a mimo to si v grafice ilustroval, dost si na tom zakládá, křížovou cestu," řekl František Vlach. 

Přes padesát těchto uměleckých děl můžete vidět do 26.května. Galerie je otevřena od úterý do soboty vždy od čtrnácti do osmnácti hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu