• Načítám...
>

Organizace Protěž rozšířila své služby

  • 31. května 2017,
  • 22:47,
  • PRAHA 10,
  • Nela Štefanová

Centrum Protěž v Praze 10 je kontaktním místem pro dobrovolnickou práci se seniory, zdravotně postiženými, znevýhodněnými dětmi a rodinami v krizi. Poskytuje také prostor pro mezigenerační setkávání a nově poskytuje bezplatné poradenství v mnoha oblastech.

Reklama

Nezisková organizace Protež v Praze 10 rozšířila své služby o poradenství zdarma.

,,Je to poradenství právní. Máme paní právničku a senioři si mohou objednat konzultace zdarma. Další poradenství je ekonomické a finanční. Sociální, kde sociální pracovnice může seniorům poradit na co mají nárok, jaké mohou mít dávky nebo jaká je pomoc ze strany sociálního zajištění, a pak je ještě sociální poradenství," řekla Tamara Svrčková, ředitelka centra Protěž.

Protěž současně se stacionářem pro seniory nabízí rodičům, kteří jsou v nepříznivé sociální situaci, hlídání dětí. Do školičky Grébovky denně zavítá zhruba deset nejmenších. Centrum v Praze 10 tak podporuje mezigenerační vztahy.

,,Když jdu dělat dobrovolnickou práci, tak se domluvím s tím střediskem, že realizuji tu návštěvu. Nejčastěji o víkendu odpoledne. Vezmu nějakou babičku třeba ven. Mám svoji pětadevadesátiletou oblíbenkyni. Ti lidé mají trochu pocit, že na ně svět zapomněl, protože jsou trochu izolovaní, už nejsou mobilní a ona se těší celý týden až já v neděli přijdu na návštěvu. Je to pro ni strašně moc. Pro mě je to jen hodina času a pro ni týden těšení se na návštěvu, až si popovídáme. Pro ni je to vlastně nesmírná služba, kterou my můžeme poskytnout, ale bohužel mám pocit, že se to nedá zprostředkovat, že to nevíme, dokud si to někdo nezkusí," řekla Lucie Bukovanská, dobrovolnice.

Nezisková organizace Protěž funguje od roku 2004. Noví dobrovolníci jsou zde stále vítáni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu