• Načítám...
>

Projekt Moje stopa opět zvelebí Prahu 10

  • 19. července 2017,
  • 17:19,
  • PRAHA 10,
  • Tomáš Mladějovský

MČ Praha 10 chystá v pořadí už třetí ročník projektu Moje stopa, ve kterém budou lidé z Prahy 10 se svými návrhy opět soutěžit o část z pěti milionů korun z obecního rozpočtu. Jejich nápady mají zvelebit veřejné prostory této městské části a nejlepší z nich budou po schválení v roce 2018 realizovány.

Reklama

V rámci loňského ročníku projektu Moje stopa probíhá v současné době rekonstrukce schodiště tramvajové zastávky Solidarita. Ještě chybí osadit zábradlí a schodiště je k použití.

"Lidé nám ukázali, že mají zájem o ten veřejný prostor, o to, co se bude dít v jejich ulici a obci. Takže to je to hezké na tom všem. Ta diskuze, je to hovoření mezi sebou, to přemlouvání sousedů, aby ten svůj projekt prosadili," řekl Bohumil Zoufalík, radní MČ Praha 10.

Z vítězných návrhů druhého ročníku projektu Moje stopa jsou v současné době některé už téměř hotové, jako třeba už zmíněné schody u tramvajové zastávky Solidarita nebo workoutová sestava v Heroldových sadech, kterou si přáli nejen sportovci, ale také děti z blízké základní školy. Konkrétně na tyto dva projekty věnovala MČ Praha 10 téměř 730 tisíc korun.

"Od prvního ročníku Praha 10 na projekt Moje stopa vyčleňuje částku 5 milionů korun a naši obyvatelé připravují projekty, které tuto částku vyčerpají. V tomto letošním ročníku jsme dali větší důraz na technickou analýzu, tak aby projekty, které se hlásí do tohoto ročníku, byly lepší a snáze realizovatelné v kratším časovém úseku," řekla Ivana Cabrnochová, radní MČ Praha 10.

"Do dalšího ročníku projektu se mohou opět přihlásit obyvatelé Prahy 10 nebo organizace, které mají na našem území svoje sídlo. Své návrhy budou moci podávat od 1. září do 15. října tohoto roku," řekla Kateřina Vávrová, koordinátorka projektu Moje stopa.

Od poloviny října do poloviny ledna následujícího roku bude probíhat veřejná diskuze, ve které navrhovatelé budou své nápady obhajovat. Počátkem března bude zahájeno internetové hlasování, ze kterého vzejdou vítězné návrhy. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu