• Načítám...
>

Radnice Prahy 10 se dočká renovace

  • 26. července 2017,
  • 9:50,
  • PRAHA 10,
  • Nela Štefanová

Radnice Prahy 10 se dočká rekonstrukce. Její dosavadní podoba je ve velmi špatném stavu a další odkládání obnovy by celý stav radnice mohl jenom zhoršit. Opravena bude např. venkovní terasa nebo sklepní prostory. Snížena by měla být také energetická náročnost budovy, což přispěje k celkově levnějšímu provozu.

Reklama

Kvůli špatnému technickému stavu projde radnice Prahy 10 rekonstrukcí. Novou podobu by měla začít získávat již od příštího roku.

"My samozřejmě nechceme řešit jenom prostou opravu té radnice. Posunuli jsme se do roku 2017, radnice vznikla v 80. letech minulého století, to znamená, že její technické parametry nevyhovují současným normám," řekl Tomáš Pek, místostarosta MČ Praha 10.

"Není hospodárná, v podstatě ty úniky přes okna jsou opravdu značné. V létě je tady vedro a v zimě je zima. Samozřejmě technicky poměrně složitá," řekl Vít Novák, tiskový mluvčí MČ Praha 10.

V současné době se proces obnovy radnice nachází v přípravné fázi.

"Proto jsme zadali materiál zpracování studie nebo projektové dokumentace, která bude zaprvé řešit, jak stavbu fázovat, za druhé kolik to bude stát, samozřejmě se musíme podívat na to, kam zaměstnance úřadu na tu dobu rekonstrukce přestěhovat a po jakých blocích tuto rekonstrukci budeme schopni uskutečnit," řekl Tomáš Pek.

V minulosti uvažovala Praha 10 o přemístění radnice do zcela jiné budovy. To se však ukázalo jako nereálné řešení.

"My jsme se rozhodli starou školu v Olšinách rekonstruovat opět na školu. Nemáme moc možností, jak toto řešit. Já jsem rád, že tyto možnosti nemáme a opravíme tento objekt a že radnice zůstane tam, kde jsou na ni občané zvyklí," řekl Tomáš Pek.

Letos by se radnice Prahy 10 mohla dočkat již dílčích oprav. Jako například úpravy výtahů. Na obnovu sklepních prostorů nebo venkovních teras si však radnice počká do roku 2018. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu