• Načítám...
>

Praha 10 vystavila vtipy Pavla Kantorka

  • 23. srpna 2017,
  • 20:32,
  • PRAHA 10,
  • Milan Řepka

Nově zrekonstruovaný Malešický park v Praze 10 má například kromě vodního světa novou zajímavost. Za podpory tamní radnice byla v parku provedena instalace výstavy matematika, vědce a humoristického kreslíře Pavla Kantorka.

Reklama

Příznivci chytrého humoru vědce a kreslíře Pavla Kantorka se mohou přijít podívat na otevřenou výstavu jeho děl v Malešickém parku.

"Je to již třetí výstava, kdy ukazujeme vtipy pana Kantorka. Bohužel letošní ročník je zakalen tím, že pan Kantorek právě o těchto prázdninách zemřel ve věku 75 let. Když už to tedy dopadlo takto nepříjemně, tak je to příjemné memento, že ukazujeme práci někoho, koho jsme měli rádi. Ti starší si možná pamatují jeho obrázky, kdy například v roce 68 emigroval," řekl Tomáš Pek, místostarosta MČ Praha 10.

Pan Kantorek zemřel 3. srpna letošního roku ve věku 75 let v Torontu v Kanadě. Byl to český přírodovědec, profesor fyzikálních věd na Ryerson University v Torontu, kde se zabýval teorií relativity a kosmologií. V českých zemích je ovšem známý také jako vynikající autor kreslených vtipů a povídek.

"Já si ho pamatuji i z té fáze v roce 68, a mně osobně se líbila ta vazba lidských vlastností na kočky, myši a zvířátka. To převedení lidských vlastností a jejich chování na zvířátka, to bylo geniální a myslím si, že to oslovilo spoustu čtenářů," řekl Tomáš Pek.

Průřezová open air výstava kreseb Pavla Kantorka potrvá tady v Malešickém parku až do 15. října. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu