• Načítám...
>

Pro městskou knihovnu v Korunní je čtení hrou

  • 25. srpna 2017,
  • 14:55,
  • PRAHA 10,
  • Milan Řepka

V poslední době se stále více zdá, že donutit děti k zájmu o čtení je téměř nadlidský úkol. My jsme se podívali do pobočky knihovny hlavního města Prahy v Korunní ulici, kde se jim to daří.

Reklama

Je čtvrtek odpoledne a v pobočce městské knihovny v Korunní ulici právě začalo čtení pro děti. Pohádky z oslíkovy přihrádky.

"Čtení pro děti v knihovně je akce, kterou pořádáme už obrovskou spoustu let. Pravidelné a hlasité čtení s dětmi má obrovský význam, rozšiřuje slovní zásobu, učí je to lásce ke knížkám, učí je to vztahu k češtině a k jazyku. Vybírám vždy kratičkou pohádku a následně potom je malá výtvarná dílnička, kdy vyrábíme něco, co nějak souvisí s tou pohádkou a tím příběhem. Děti si to odnášejí domů a tím si tu pohádku připomínají," řekla Berenika Haladová, dětská knihovnice, pobočka MK hl. m. Prahy v Korunní ulici.

anketa

"Máme připravené pořady pro různé věkové kategorie. Nejčastěji se snažíme zaměřovat na děti předškolního nebo mladšího školního věku. Většinou maminky na mateřské dovolené využívají tyto pořady, hlavně i z toho důvodu, že pořady v knihovně většinou děláme zdarma," řekla Jana Roulová, vedoucí pobočky MK hl. m. Prahy v Korunní ulici.

anketa

Knihovna v Korunní ulici v Praze 10 nabízí podobně atraktivní programy nejen pro starší děti, ale také třeba pro seniory. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu