• Načítám...
>

Mateřské školy Prahy 10 čekají změny

  • 31. srpna 2017,
  • 15:27,
  • PRAHA 10,
  • Milan Řepka

Nový školní rok v desátém pražském obvodu přináší několik významných změn nejen pro mateřské školky, ale také pro rodiče a jejich děti. Vedení radnice Prahy 10 se proto sešlo s ředitelkami všech mateřinek, aby je s nimi seznámilo a prodiskutovalo.

Reklama

Pro nový školní rok je jednou z klíčových změn rozhodnutí vedení radnice MČ Praha 10 o tom, že se změní systém spádovosti pro přihlášení dětí do školky.

"To co chystáme, je změna spádové oblasti na celý obvod MČ Praha 10," řekl Ondřej Počarovský, radní MČ Praha 10.

"Protože jsme z loňského roku měli spádové oblasti podle ulic, a z reakcí rodičů a ředitelů to nebylo šťastné rozhodnutí," řekla Martina Mottlová, vedoucí odboru školství MČ Praha 10.

Jednoznačně se snížila možnost výběru rodičů, aby si mohli volit školky, které se jim zdají dobré. Další věc, která je velice nepříjemná, že docházelo k situacím, kdy měla rodina jedno dítě v jedné školce a druhé dítě v jiné školce," řekl Ondřej Počarovský.

"Museli jsme to zkusit, protože tak zákon hovořil, aby byly spádové oblasti podle ulic. My jsme se rozhodli tuto verzi opustit, revokovat tento výrok rady a víceméně to zvrátit zpět do celého spádového obvodu," řekla Martina Mottlová.

Občané MČ Praha 10 tak tedy budou mít možnost, aby si pro své děti vybrali konkrétní předškolní zařízení v rámci celé Prahy 10. Radnice, kromě toho, pro své mateřské školy připravila i další změny.

"Chystáme předzápisy do mateřských škol a Dny otevřených dvěří," řekl Ondřej Počarovský.

Radnice Prahy 10 ale pro své předškoláky chystá příspěvek na plavání a školky v přírodě. Obvodní mateřinky se také zapojí do pomoci zvířatům v útulcích a pro rodiče by měl začít fungovat nový elektronický systém zápisů.

"Cílem je, aby se celý systém zjednodušil, aby se nevytvářely fronty ve školkách při zápisech, aby vše probíhalo komfortně a hladce," řekl Ondřej Počarovský.

O setkání s ředitelkami mateřských škol, které pořádá vedení radnice MČ Praha 10, je každý rok veliký zájem. Je to totiž dobrá příležitost vzájemně prodiskutovat a vyřešit i řadu problematických témat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu