• Načítám...
>

Aktivní desítka naplnila plavecký stadion Slavia

  • 1. září 2017,
  • 16:22,
  • PRAHA 10,
  • Tomáš Mladějovský

Plavecký areál Slávia ožil plaveckými závody a soutěžemi v rámci akce nazvané Aktivní desítka. Pro děti i dospělé tu byly připraveny plavecké závody v mnoha kategoriích. Nechyběly ani exhibiční ukázky vodního póla nebo divácky atraktivních skoků do vody.

Reklama

Projekt Aktivní desítka je mezi dospělými a dětmi v MČ Praha 10 velmi oblíben. V pořadí už šesté sportovní klání se tentokrát neslo v duchu plaveckých soutěží, a účast na něm byla opravdu veliká.

"Závodíme v kategorii děti, které jsou rozdělené na 3 věkové stupně, předškolní děti, 1. stupeň a 2. stupeň. Dále dospělé ženy a muži a rodinná štafeta," řekla Kateřina Peštová, předsedkyně sportovního výboru MČ Praha 10.

V jedné z drah bazénu Slavia se také plavala tzv. nekonečná štafeta, ve které si kdokoliv z návštěvníků této akce mohl odplavat svých 25 metrů a přidat tak svůj díl k celkovému součtu.

"Velice nás těší, že se akce zúčastnilo spoustu rodičů s dětmi, kteří již byli na předchozích akcích, které probíhají od března letošního roku. Lidé chodí stále více," řekla Kateřina Ludvíková, vedoucí oddělení sportu MČ Praha 10.

"Teď jsem vyhrála, nečekala jsem to, ale je to fajn. Chodím plavat jednou týdně, takže celkem pravidelně. Akce mi přijde jako příjemné zpestření konce prázdnin," řekla Jana Ježková, účastnice akce.

"Akce je velmi dobrá, plavalo se mi dobře. Jsem ráda, že jsem si tady mohla zaplavat," řekla Zdenka Řeháková, účastnice akce.

O sportovní akce Aktivní desítky je stále větší zájem. Největší účast se očekává v říjnu.

"Jedna z největších akcí, která nás čeká, bude 8. 10. v Malešickém parku, a to bude Desítka na desítce - běh na 5 a 10 kilometrů, plus doprovodné tratě pro děti. Jsme rádi, že se i tohoto závodu budou účastnit vozíčkáři z Paraple," řekla Kateřina Peštová.

Sportování je v rámci Aktivní desítky pro všechny účastníky zcela zdarma, až na říjnový běh, kdy symbolická stokoruna poputuje na dobročinné účely. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu