• Načítám...
>

Praha 10 otevřela nové workoutové hřiště

  • 6. září 2017,
  • 14:12,
  • PRAHA 10,
  • Milan Řepka

Radnice Prahy 10 otevřela nové workoutové hřiště v parku Heroldovy sady. V rámci projektu městské části Moje stopa o něm hlasovali občané desátého pražského obvodu na počátku letošního roku a dnes je už hřiště v provozu.

Reklama

O skutečnosti, že projekt radnice Prahy 10 Moje stopa si mezi obyvateli tohoto obvodu našel důvěru, svědčí skutečnost, že za nápadem zřídit v parku Heroldovy sady workoutové hřiště stojí žáci ZŠ Karla Čapka v Kodaňské ulici.

"Je to úsilí žáků z vedlejší ZŠ Karla Čapka, je to úsilí žáků, kteří tu věc nejen vymysleli, ale dokázali ji pak prosadit, protože aby to vzniklo, tak museli vyhrát a oni vyhráli. Bylo 9 vítězných projektů - jeden z nich byl právě tento projekt. První krok byl vymyslet projekt, druhý krok byl přesvědčit okolí, aby dalo hlas a třetí hlas měla MČ na starost, tzn. zrealizovat celou tu věc. Dnes vidíte tu venkovní posilovnu, tak jak si ji žáci představovali," řekl Bohumil Zoufalík, radní MČ Praha 10.

anketa

Projekt vybudování workoutového hřiště v Heroldových sadech byl financován z participativního rozpočtu MČ Praha 10.

"Projekt realizace tohoto hřiště je z druhého ročníku projektu Moje stopa, tedy participativního rozpočtu, který realizuje MČ Praha 10 od roku 2015. Doba realizace byla 3 - 4 týdny a celkové náklady byly kolem půl milionů korun," řekla Kateřina Vávrová, koordinátorka projektu 10 Moje stopa.

V současné době je možné na radnici Prahy 10 podávat návrhy projektů do programu Moje stopa až do 15. října letošního roku. Celkové finanční prostředky, které jsou pro tento třetí ročník k dispozici, je 5 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu