• Načítám...
>

Konal se 6. ročník Sportovních her pro seniory

  • 7. září 2017,
  • 15:44,
  • PRAHA 10,
  • Redakce

Centrum sociální a ošetřovatelské pomoci v Praze 10 pořádalo další ročník Seniorského sportovního klání. Byli jsme fandit.

Reklama

Sportovní hry seniorů v Domově pro seniory Zvonková mají za sebou svůj 6. ročník. Letos se her účastnilo 11 týmů po 4 členech. A co je cílem tohoto netradičního sportovního klání?

"V podstatě si zasportovat, potkat se, protože se tady potkávají lidé z klubů seniorů a ostatních domovů, takže si mohou vyměňovat zážitky a prožít krásný den," řekl Richard Černý, ředitel organizace CSOP10.

"Mně přijde, že je to moc hezká záležitost, kde se potkávají staří lidé z jednotlivých zařízení, ale zároveň je potřeba říci, že jsou tady také děti, které budou asistovat seniorům u těch her. Přijde mi to jako velmi důležitý mezigenerační kontakt a jsme rádi, že se to tady daří," řekl Ondřej Počarovský, radní MČ Praha 10.

Během dne si senioři mohli vyzkoušet pětici originálních disciplín.

"Jedna z disciplín je hod dřevákem do dálky, druhá disciplína jsou šnečí závody, třetí disciplína je hod míčkem na cíl, rybolov a kuželky," řekla Helena Voráčková, vedoucí Domova Zvonková.

Ještě před zahájením her jsme se ptali, zda se na některou z disciplín soutěžící předem připravovali, na kterou se těší nebo ve které disciplíně si nejvíce věří.

anketa

Příští rok se v domově Zvonková bude konat už sedmý ročník a stejné soutěžní disciplíny pravděpodobně zůstanou zachovány. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu