• Načítám...
>

Cvičení jógy v Malešickém parku je populární

  • 22. září 2017,
  • 18:01,
  • PRAHA 10,
  • Jana Peterková

Městská část Praha 10 pořádá v rámci projektu Sportujeme v Malešickém parku řadu sportovních aktivit pro své obyvatele. Ti zde mohou aktivně provozovat Nordic walking, běh nebo cvičení jógy. právě jóga, která je čím dál tím víc populární přílákala nejvíce sportovců. Proto Praha 10 vymyslela plán i pro zimní sezónu.

Reklama

Roztáhnout karimatku, pohodlně se usadit, a pak už jen rozpřáhnout ruce k nebesům a dýchat. To je podstata jógy, která přináší uvolnění celého těla. Cvičení je proto velmi oblíbené zejména v přírodě nebo v parku a právě Malešický park má pro tento typ relaxace ty nejlepší podmínky. Proto se zde v rámci projektu Aktivní desítka cvičí pravidelně.

"K józe mám vztah blízký, protože je to pro mě takové velice přirozené cvičení, které je relaxační a vždy mě nějakým způsobem nabije a uvolní. Člověk se cítí zrelaxovaný, protažený, uvolněný a s čistou myslí," řekla Tereza Stloukalová, jogínka. 

"Aktivní desítka v rámci svého projektu Sportujeme v Malešickém parku má 3 takové projekty. Je to Nordic walking, který je v pondělí, v úterý Běžecká škola a ve středu Jóga," řekla Kateřina Peštová, předsedkyně sportovního výboru MČ Praha 10. 

Lekce jógy v Malešickém parku si veřejnost velmi oblíbila. Každou středu se tu scházely desítky jogínů a zájemců o toto cvičení, kteří zde navázali nová přátelství, skvěle se uvolnili a stali se zapálenými stoupenci tohoto sportu. MČ Praha 10 tak vymyslela plán jak pokračovat i v zimní sezoně.

"Budeme se přesouvat první říjnovou středu do Střední průmyslové školy Třebešín do jejich tělocvičny, což je kousek nad Malešickým parkem, a nově se bude cvičit od 19 hodin," řekla Kateřina Peštová. 

Projekt Aktivní desítka je natolik úspěšný, že Praha 10 hledá inspiraci pro zimní sezonu. Všechny nápady jsou vítány a hromadné lyžování nebo bruslení je další společný cíl. Stačí zaslat svůj nápad představitelům MČ Praha 10.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu