• Načítám...
>

Botič bude zveleben novým mostem pro pěší

  • 28. září 2017,
  • 12:01,
  • PRAHA 10,
  • Tomáš Mladějovský

Na Botiči přibude nový most pro pěší v městské části Praha 10 ve Vršovicích. Tento projekt přiblíží oba břehy tohoto téměř 35 kilometrů dlouhého potoka, ale bude také počátkem celkového zkrášlení prostoru v okolí bývalé Vršovické tržnice naproti Bohémáckému Ďolíčku.

Reklama

Nový most přes potom Botič ve Vršovicích bude spojovat ulici Ukrajinskou s ulicí Přípotoční. 

"Tato myšlenka vznikla zhruba v roce 2012 ve snaze propojit tyto 2 břehy pro pěší, ale také pro možné odvedení cyklistické dopravy z hlavní ulice Vršovické s vizí, až bude opuštěna benešovská trať a má tam vzniknout drážní promenáda i pro cyklisty. Čili se vyhnout tomu silnému automobilovému provozu," řekl Martin Hejl, radní MČ Praha 10. 

Původně se při výstavbě mostu uvažovalo o urbanisticky nejvhodnější, dřevěné konstrukci, ale její údržba by byla příliš finančně náročná. Proto bude most postaven z oceli a betonu.

"Podstatné a příjemné je pro Prahu 10, že nakonec si to vzala na bedra TSK a zhruba před 3 týdny pro to Městská rada uvolnila peníze, takže to bude hrazeno i z prostředků hlavního města," řekl Martin Hejl. 

Most bude mít ještě krásnější okolí než dosud. Shodou okolností totiž ve vyhlášení letošního ročníku projektu Moje stopa zvítězil jeden z projektů, který chce okolí Botiče, tedy jeho pěší korzo, doplnit o cyklostezku a ještě více ho přírodně zvelebit. Most pro chodce a cyklisty přes potok Botič by měl být hotov do konce letošního roku. Výstavba mostu by měla stát necelých 7,5 milionu korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu