• Načítám...
>

Praha 10 přispívá na nákup knihy

  • 25. října 2017,
  • 15:53,
  • PRAHA 10,
  • Jana Schillerová

Podpořit čtenářskou gramotnost si dala za cíl Praha 10. Vytvořila projekt, ve kterém každému školákovi ze třetí až deváté třídy přispěje 500 korun na nákup knihy

Reklama

Aktivní město. To je jeden z pilotních projektů Prahy 10, ve kterém chce MČ podpořit aktivní trávení volného času dětí a mládeže.

"My jsme si řekli, že by bylo docela dobré podporovat děti a jejich rodiny tím, že přispějeme na nákup učebnic nebo jakékoliv literatury, která je zajímá," řekl Ondřej Počarovský, radní MČ Praha 10.

Webový portál Aktivní město vznikl na začátku školního roku. Registrovat se do něj mohou rodiče dětí narozených v letech 2002 - 2009 a touto cestou získat finanční příspěvek ve výši 500 korun na učebnici nebo jakoukoliv knihu pro své dítě.

"Po validaci na radnici, kde jim zkontrolujeme, že skutečně údaje odpovídají pravdě, jsou jim na jejich konto připsány body. Těch bodů je 500 a registrované knihkupectví, které si potom vyberou, navštíví a koupí si knihu, která přesáhne částku 500 korun. Ta jim potom bude odečtena a zaplatí jen tu částku, která přebývá," řekla Martina Mottlová, vedoucí odboru školství MČ Praha 10.

Na podporu čtenářské gramotnosti vyčlenila radnice 2 miliony korun. Podle informací jí využila téměř polovina žadatelů.

"To, že dnes dětí nevědí co čtou a nebo čtou velice málo, tak to je bohužel smutná pravda. Tímto způsobem se snažíme podpořit tuto dovednost, aby ty děti skutečně více četly a měly z toho radost," řekla Martina Mottlová.

"My máme úkol z rady ten projekt vyhodnotit a pokud ten projekt bude úspěšný, tak já budu prosazovat, aby pokračoval v nějaké formě podobné nebo ještě vylepšené, protože je to pilotní projekt, i příští rok," řekl Ondřej Počarovský.

Pokud si rodiče žáků o finanční příspěvek na knihu ještě nezažádali, mohou tak učinit do konce listopadu. Nákup knihy by měl proběhnout do konce letošního roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu