• Načítám...
>

Praha 10 rozdělí na dotacích skoro 40 milionů

  • 16. listopadu 2017,
  • 19:23,
  • PRAHA 10,
  • Lukáš Kubát

Rada Městské části Praha 10 schválila vyhlášení dotačního řízení na poskytnutí prostředků pro akce a projekty na rok 2018. Mezi žadatele rozdělí skoro 40 milionů korun.

Reklama

Kultura, sport, školství, životní prostředí nebo sociální věci. V těchto oblastech rozdělí Praha 10 v příštím roce bezmála 40 milionů korun. Žadatele o dotace čeká několik novinek.

"Jedna z novinek oproti minulému roku je, že přecházíme na elektronickou žádost. Z minulého roku jsme se poučili, že podávání té papírové verze tvoří dosti problémy nejen žadatelům, ale i odboru, protože tam byla velká chybovost," řekl Radek Lojda, místostarosta MČ Praha 10.

Elektronická verze žádosti o dotace by měla snížit chybovost až o 90%. Pro zájemce je připravena dotace i na obnovu památek nacházející se na území MČ Praha 10.

"Chtěli bychom ty investiční granty v oblasti kultury, že by si žadatelé mohli sáhnout na dotaci v regeneraci památek na území MČ Prahy 10," řekl Radek Lojda.

Pro žadatele MČ pořádá několik seminářů, na kterých se zájemci seznámí s metodikou dotačního programu. S dotazem se ale můžete obrátit i na speciální linku městského úřadu.

"Kompletní informace jsou na www.podporeno.cz, kde je jednak ke stažení samotná metodika, kde jsou veškeré informace o tom jak žádat, kde žádat, kdy žádat a na co žádat," řekl Radek Lojda.

Praha 10 v minulosti svými dotacemi podpořila sportovní kluby, divadelní spolky ale třeba i jednotlivce, kteří pořádají akce pro veřejnost. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu