• Načítám...
>

Děti z Prahy 10 pomohly psům a kočkám z útulků

  • 24. listopadu 2017,
  • 13:06,
  • PRAHA 10,
  • Tomáš Mladějovský

Psi v útulcích se budou před vánočními svátky mít zase o něco lépe, než dosud. Děti ze škol Prahy 10 pro ně totiž uspořádaly společně s obecně prospěšnou společností Pesos a radnicí této městské části sbírku. Ta přilepší čtyřnohým svěřencům psích útulků, ale i jiným domácím mazlíčkům.

Reklama

Stovky kilogramů krmiva a také hračky nashromáždily děti z MČ Praha 10 na této terase obecně prospěšné společnosti Pesos. Sbírka pak poputuje dál do útulku k pejskům a kočičkám. 

"Ta myšlenka v podstatě vznikla u mě, protože kdysi jako ředitelka školy jsem si moc přála, aby děti nějakým způsobem na Vánoce pocítily, že také není všem zvířátkům dobře a mohu vám říci, že to bylo velice překvapivé, protože za tím vyskákaným tenisákem a za tou plechovkou ty děti skutečně vidí to zvíře. Není to odděleno od toho samotného zvířátka, když dají jen samotné peníze. Nevědí, jestli za to bude kapsička, hračka nebo pelíšek. Takhle prostě vědí, že tu konzervu sní nějaký pejsek," řekla Martina Mottlová, vedoucí odboru školství MČ Praha 10. 

  Sbírka pro psy a kočky z útulků trvala 14 dní a zúčastnily se jí všechny mateřské a základní školy MČ Praha 10. 

"Firma Pesos skutečně dostála svým slibům a opravdu odvezla věci tak, jak jsme se dohodli. Školy nebyly zatíženy, že by někde měly dlouho uskladněnou tu sbírku. Všechno šlapalo jak mělo a ta spolupráce byla příjemná," řekla Martina Mottlová. 

"My jsme strašně rádi, že děti nosily tolik věcí. Hrozně mile nás to překvapilo. Jsme rádi, že ta akce má takový ohlas mezi dětmi i mezi rodiči. Chtěli bychom moc poděkovat školám, žákům i jejich rodičům a celé MČ Praha 10, že tuto akci podpořila a že se do ní zapojilo hodně dětí," řekla Dana Appeltová, ředitelka Pesos, o.p.s. 

A teď už nezbývá, než celou sbírku pečlivě roztřídit. Tedy tak, aby psi dostali své krmivo a hračky a kočičky také. Pak už poputuje do jednotlivých útulků v Praze a ve Středočeském kraji.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu