• Načítám...
>

Žáci z Prahy 10 soutěžili v míchání nápojů

  • 25. ledna 2018,
  • 15:21,
  • PRAHA 10,
  • Natálie Forsterová

Na Středním odborném učilišti gastronomie v Praze 10 se konala soutěž barmanů a číšníků. A to pod záštitou hlavního města Prahy. Žáci před zraky odborné poroty soutěžili o pohár Městské části Prahy 10 . Jejich úkolem bylo připravit míchaný nápoj.

Reklama

Na SOU v Praze 10 se již tradičně konala soutěž číšníků a barmanů. Tentokrát poměřili své síly v přípravě koktejlu.

"Cílem soutěže je motivace naší školy pro naše žáky, tak aby získali zájem o obor, aby měli možnost se mezi sebou porovnat. Není běžné, že v každé škole má každý žák možnost zúčastnit se soutěže. Je pravidlem, že se vybere 1 nebo 2 žáci, kteří soutěží tzv. za školu, u nás naši žáci soutěží ve škole," řekla Kateřina Mrvová, ředitelka SOU U Krbu.

Žáci měli tentokrát připravit dvě porce míchaného nápoje, který bude obsahovat sladký sirup. Způsob přípravy, teplotu i jeho množství si mohli zvolit sami.

anketa

Většina soutěžících měla jedno společné. A to nervozitu z odborné poroty.

"Nám nejde o to, to ohodnotit jako profesionální soutěž, ale vážíme si invence všech studujících žáků, kteří se přihlásili. Vážíme si toho, že měli odvahu sem přijít a musím říci, že jak sem chodím každý rok, tak každý rok je ta úroveň vyšší a vyšší," řekl Václav Jan, profesionální barman.

Mezi soutěžícími byli žáci prvních až třetích ročníků a pro některé to byla první zkušenost s barmanskou soutěží. Ti nejlepší si mohli po jejím skončení odnést nejen zkušenost, ale i sirupy na přípravu koktejlů, barmanské náčiní nebo tablet.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu