• Načítám...
>

Část vozovky v ulici Vršovická projde opravou

  • 10. dubna 2018,
  • 17:35,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Ve čtvrtek bude zahájena rekonstrukce komunikace v ulici Vršovická. Dojde k výměně krytu vozovky po opravách vodovodního řadu. Akce proběhne v několika etapách, aby se opravy dotkly provozu co nejméně. Kompletní uzavírka je plánována až koncem dubna.

Reklama

TSK hl. m. Prahy zahájí tento čtvrtek opravu části vozovky v ulici Vršovická. Konkrétně se jedná o úsek křižovatky s ulicí Moskevská až po křižovatku s ulicí Kodaňská. 

"Jedná se o rekonstrukci, kdy počítáme s výměnou stávající obrusné vrstvy vozovky. Je to oprava po opravách vodovodní sítě," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

"V projektové dokumentaci se praví, že bychom měli vyměnit kryt vozovky, ložnou vrstvu, případně někde ještě provést sanace. V těchto místech ještě máme udělat nějakou výměnu smyček, které komunikují se světelnou signalizací," řekl Petr Kalný, stavbyvedoucí. 

Oprava vozovky začne ve čtvrtek 12. dubna a bude rozdělena celkem do 6 etap. Jediná etapa, která výrazněji omezí dopravu, bude v oblasti křižovatky s Moskevskou ulicí, kde je autobusová zastávka. 

"Tato oprava musí proběhnout za plné uzavírky. Proběhne v rámci 3 dnů. Není to možné řešit nějakým jiným způsobem, plná uzavírka je nutná. Objížďka bude vedena směrem na Bohdalec a zpátky do Vršovic. Bude provedena o víkendu 28., 29. a v pondělí 30. dubna. Doufám, že v tuto dobu bude v Praze minimální provoz," řekl Petr Kalný. 

Po celou dobu oprav navíc nebude možné parkovat podél vozovky před úřadem Prahy 10. Řidiči by tedy měli se svými auty včas odjet. 

"Tam jsme dali zavčasu podle zákona výzvu všem řidičům, že by měli ta vozidla přeparkovat. Pokud řidiči nereagují, tak máme právo i povinnost nechat tato vozidla odtáhnout," řekl Petr Kalný. 

Celková oprava úseku Vršovické vozovky vyjde zhruba na 7 milionů korun. Práce tady potrvají až do 13. května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu