• Načítám...
>

Zastupitelé v Praze 10 odhlasovali nové vedení

  • 22. listopadu 2018,
  • 10:41,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Prahu 10 povedou v příštích 4 letech zástupci koalice VLASTA, Piráti a Občanští demokraté. Rozhodli o tom zastupitelé na svém ustavujícím jednání. Starostkou městské části se stala Vlasta Chmelová, která působí v zastupitelstvu MČ od roku 2016.

Reklama

Praha 10 už má nové vedení. MČ povedou zástupci koalice VLASTA, Piráti a ODS. Starostkou se na další 4 roky stala Renata Chmelová. Rozhodli o tom zastupitelé na svém ustavujícím zasedání. Chmelová získala 29 hlasů z celkových 45. 

"Chceme být koalice, která bude spolupracovat s občany tak, že občané budou mít možnost spolurozhodovat o tom, kam se naše MČ bude dále ubírat a dalším z těch pilířů, na kterých to chceme stavět, je to, že budeme rozhodovat hospodárně ve prospěch naší MČ," řekla Renata Chmelová, starostka MČ Praha 10. 

Chmelová je od roku 2016 také senátorkou a nadále bude zastávat obě funkce. Jako starostka ale bude neuvolněná a za funkci proto nebude pobírat plný plat. Situaci kritizovala nová zastupitelská opozice.

"MČ Praha 10 má více než 100 tisíc obyvatel. Takže pro řízení takto ohromného města je potřeba opravdu velké nasazení. Domnívám se, že není možné, aby tato funkce byla kumulována, aby k tomu byla další funkce, natož tak významná, jako senátorka," řekl Tomáš Pek, zastupitel MČ Praha 10. 

"Moje dvouletá zkušenost ze Senátu je taková, že poměrně většinu mého času se na mě lidé obraceli s lokálními problémy, které je na Praze 10 trápí. Já jsem, z pozice senátorky, mohla ty věci pouze otevírat. Jako starostka je teď mohu řešit. Myslím, že to byl i ten motiv, proč mě občané Prahy 10 volili a dali mi nejvíce hlasů," řekla Renata Chmelová.

Další věc, kterou opozice kritizovala bylo zvolení celkem 5 místostarostů a pouze 3 radních, což bude radnici stát více peněz. První místostarostkou se stala Jana Komrsková z Pirátů. Ta chce ze všeho nejdříve, v rámci svých kompetencí, zmapovat momentální situaci v Praze 10.

"Co se týče životního prostředí, tzn. čistota ulic, samozřejmě je to i revitalizace a údržba dětských hřišť a sportovišť a také oprava chodníků. Rádi bychom podporovali sportovní kluby a oddíly mládeže," řekla Jana Komrsková, místostarostka MČ Praha 10.

Komrsková má na starost také městské akciové společnosti. Ty má Praha 10 celkem 3 a první místostarostka slibuje zajistit jejich přínos občanům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu