• Načítám...
>

Rada Prahy 10 schválila i opravu radnice

  • 30. listopadu 2018,
  • 19:27,
  • PRAHA 10,
  • David Wilczek

Nové vedení radnice složené z koalice Vlasta (KDU-ČSL, STAN, Desítka pro domácí, nezávislí), Pirátů a ODS má úspěšně za sebou první jednání rady. Kromě programu následujícího zastupitelstva byly schváleny například dotace určené na Paliativní léčbu, nové výběrové řízení na rekonstrukci radnice nebo navýšení úklidu v ulici Krymská.

Reklama

Rada Prahy 10 má první jednání v novém složení koalice úspěšné za sebou. Jedním z palčivých témat byla už několikrát plánovaná náročná rekonstrukce radnice. Podle místostarosty Filipa Humplíka nic nebrání tomu, aby toto téma bylo znovu projednáno na nejbližším zastupitelstvu. V případě, že návrh projde, bude vyhlášeno výběrové řízení na zhotovitele.

"Nejdříve musíme posoudit technický stav budovy. Je to jedna z věcí, které jsme si nechali zpracovat. Ten dům je poměrně v tristním stavu, dlouho se na něj nesáhlo, hrozí riziko evakuace, protože jsou tady uvolněná okna a podobně. To znamená, že i toto je součástí výběrového řízení," řekl Filip Humplík, místostarosta MČ Praha 10.

Dalším bodem jednání bylo navýšení úklidu v oblasti Vršovic a v ulici Krymská, kde si místní obyvatelé dlouhodobě stěžují na nepořádek po návštěvnících místních restaurací a hospod během víkendů.

"Byla bych ráda, kdyby se to začalo od nového roku. Myslím, že to by byl nejlepší termín. Většinou se uklízí až pětkrát týdně, ale v pracovních dnech. Jde o to, že to jsou pracovní dny. My potřebujeme nově přidat ty víkendové dny," řekla Jana Komrsková, místostarostka MČ Praha 10. 

Vedení radnice Prahy 10 také schválilo čtvrtletní dotaci určenou organizacím, které se starají o osoby s nevyléčitelnými nemocemi a zároveň jim poskytují psychickou podporu.

"Mohu říci, že třeba tato služba je velmi vítaná a využívaná. Tuto službu pro nás zajišťují různé neziskové organizace. Podávají si žádosti, mají přehled o tom, kolik zhruba klientů o to žádá," řekla Renata Chmelová, starostka MČ Praha 10. 

Tyto i další body budou ještě projednány na zastupitelstvu, které je plánováno na 10. prosince.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu